Week 167: Hema draagzak

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 17:12

Voor de draagmarkt overspoeld werd met goed betaalbare tweedehands dragers, waren er ook al verschillende producenten die mee insprongen op de groeiende interesse en een betaalbare draagzak neerzetten. Zo heeft ook het warenhuis Hema een drager op de markt.  Niet geheel nieuw, want Hema nam eigenlijk het Kiss&carry model van Snoozebaby over, een drager die al eerder voorbij kwam in onze blog.

Waarin is deze nu anders? Net zoals de Snoozebaby is de drager van Hema voorzien van een zachte, ietwat dikkere gevoerde tailleband, met een veiligheidselastiek op de verkeerde plaats. De drager is ook voorzien van nummers zodat je weet in welke volgorde je de delen omdoet. Nadat je de tailleband omdoet sla je twee rekbare stofdelen over je schouder, het halfbuckle systeem. In tegenstelling tot de Snoozebaby is de vorm hier wel beter bedacht zodat je voldoende steun kan geven tot bovenaan in de nek. De twee delen overlappen elkaar netjes en zijn daar vast te zetten met klittenband. Aan de zijkant is er een ingewerkte elastiek voorzien. De breedte kan je eveneens met riempjes met drukknopen inkorten net boven de tailleband.

Het rugpand bestaat naast de twee schuine banden uit nog een deel, dit keer van canvas, eveneens voorzien van een uitneembaar fleece borglapje. De canvas flap bevestig je niet met klikgespen, maar met een lintje met drukknopen rond de schouderbanden, waardoor deze meteen ook mooi weggehouden worden bij het gezicht van het kindje. De trekkoordjes aan de zijkant zijn eveneens vervangen door ingewerkte elastiek.

 

Wat vinden we er zelf van? De verbeteringen zijn zeker een grote plus, sterker nog, het maakt dat deze drager een totaal andere gevoel geeft dan de Kiss&Carry. Hij doet een stuk eenvoudiger aan, en sluit daarbij beter aan bij het lichaam van de dragende en de gedragene. Wat betreft pasvorm geeft Hema aan vanaf de geboorte, 2,5kg. Dat is niet meteen wat wij ervan vinden, maar vanaf een ruime maat 50 eerder 56 past deze mooi. Met maat 80 zit je aan het einde van deze drager, de rekbare stof is niet voorzien voor een zwaarder wordend kind.

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm en elke persoon een andere lichaamsbouw. Of deze twee bij elkaar matchen weet je enkel door goed te passen voor je koopt. -