Week 145: Najell original baby carrier

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 13:51

Deze week trekken we naar het Noorden, meebepaald naar Zweden en bespreken daar deze drager van het babymerk Najell.

Ouders in staat stellen hun leven volgens hun eigen regels te blijven leiden en het ouderschap in te gaan, vormt de kern van de waarden van Najell, samen met het creëren van duurzame producten, niet alleen in termen van duurzaamheid en kwaliteit, maar ook als het gaat om een tijdloze aantrekkingskracht, zo staat te lezen op de website. De draagsystemen zijn inderdaad eerder tijdloos, niet gebonden aan modeprints.

Deze original heeft een halfzachte wat bredere tailleband die voorzien is van een kussentje waarop de baby kan rusten in geval van face forward dragen of als heuphulpdraagsysteem. Dit piepschuimpje kan met een rits verwijderd worden uit zijn behuizing. Op de zijkant van de tailleband zelf is ook nog een ruim zakje met rits voorzien.

Het rugpand is voorzien van een nekflap waarmee je de hoogte ietwat kan aanpassen. De breedte is eveneens met flapjes te verbreden, en er zit een systeem in met ritsen zodat je een stuk er tussen kan ritsen voor een verlenging van het rugpand/zitgedeelte.

Het typische van de Zweedse dragers is de manier waarop je hem omdoet.. Hierbij zit het harnas met schouderbanden, bij gebrek aan een beter woord, al om je lichaam en klik je het rugpand omhoog vast op de banden. 

 

Wat vinden we er zelf van? De drager doet eerder log aan en het systeem is niet intuïtief. Voor iemand zonder ervaring is de handleiding echt een must. Door het kussentje is een mooie M-houding niet mogelijk en het geeft de tailleband een wat vreemde vorm waardoor hij wat wijkt op de buik. Het systeem met de ritsen is niet heel doeltreffend maar eerder ingewikkeld. Ook zitten de schouderbanden tamelijk hoog aangehecht onder de oksels wat vaak als storend wordt ervaren.

 

- Iedere draagzak heeft een ander model, elke persoon is anders gebouwd. Voorkom een miskoop en pas eerst of deze wel bij jouw lichaam matcht.-