Week 136: Kokadi taitai baby

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 14:34

We trekken deze week wederom naar Duitsland voor een ander model van het eerder besproken Kokadi. 

Deze taitai baby is de half buckle versie, dus een tailleband om te klikken en schouderbanden om te knopen, waarbij die laatste niet uitspreidbaar zijn en een mooie vulling hebben. De drager zelf is heel vergelijkbaar wat vorm betreft met alle andere modellen. Het rugpand bestaat uit heerlijk zachte draagdoekenstof, welke smaller te maken is door middel van een tunnel en klittenband. De hoogte is niet aanpasbaar, vandaar dat als algemene richtlijn maat 56 geldt. Bij maat 86 heeft de drager zijn maximale capaciteit bereikt.

De tailleband is recht en stevig gevoerd en gemiddeld van breedte. Afhankelijk van de uitgave is de gesp aan 1 kant aanspanbaar of aan 2 kanten aanspanbaar. 

Bovenin het rugpand is een elastiek verwerkt, maar in de meeste gevallen is de breedte daar voldoende. Het slaapkapje is vast en voorzien van drukknoopjes om vast te zetten.

De schouderbanden zijn voor een niet te gezet persoon voldoende lang om achteraan te knopen. 

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is een fijne snelle draagzak, knopen gaat vlot, de stof is aangenaam. De tailleband is niet voor iedereen even fijn, vorm en lichaamsbouw moet dan wel matchen. Bovendien is het zoals bij alle Kokadi dragers van belang om de klittenband heel secuur te kleven en je kindje juist te positioneren, anders gaat de band al wel eens plooien of draaien in de tunnel. Het rugpand is hoog, wat voor de kleintjes zeker fijn is, maar voor de wat vinnigere zesmaander die graag z’n armen eruit heeft wat minder. 

 

- Iedereen heeft een verschillende lichaamsbouw, en elk model drager heeft een andere snit. Vermijd een miskoop door eerst te passen of deze wel past op jouw lijf.-