Week 152: Ergobaby aeroloom

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 21:12

We keren nog een keertje terug naar het alom bekende Ergobaby voor hun Aerloom model. 
Dit is de eerste drager gemaakt met 'Formaknit'.

Dit innovatieve, naadloze materiaal zet een nieuwe standaard voor comfort. De gebreide stretchstof past zich aan de unieke vormen van jouw lichaam aan en creëert een ondersteunende pasvorm voor jou en je kindje, aldus Ergobaby.

De licht rekkende stof en het model lijken erg op hun eerdere model, de embrace. Maar toch is dit wederom een andere drager voor de doelgroep maat 50 tot 74 ongeveer.  
De tailleband is iets breder en afgekromd aan de uiteinden, en er is ook een typische Ergobaby lensensteun voorzien. Deze bezit een zakje afsluitbaar met rits. De vulling is eerder gelijkaardig aan de oudere modellen wat dikte en stevigheid betreft. Om het rugpand in te korten moet je niet twisten rond de tailleband maar haal je het volledige rugpand door een lus op de band, voor kleine baby'tjes en stel je de gespjes op het rugpand korter in. Bij een groter kind draag je de drager als schortmodel.
De schouderbanden zijn elegant en gekromd en niet al te dik gevoerd. Je kan ze enkel in H-positie dragen, dus niet gekruist. De banden aanspannen is net als bij de oude modellen slechts in 1 richting mogelijk, namelijk van de aanhechting op het rugpand naar achteren toe.

Wat vinden we er zelf van? Meteen verdergaand op de wijze van aanspannen kunnen we vaststellen dat dit niet voor iedereen lukt. Sterker nog, als het wel lukt heeft eenieder de neiging om de schouderbanden zo aan te trekken dat het rugpand hol op de rug getrokken wordt, in plaats van de lossigheid van boven uit de banden te halen. De sterke kromming werkt ook niet voor elke schouder en rug. De gespjes op het rugpand zitten ietwat gek wat hoogte betreft en laten een mooie diepe M houding moeilijk toe. De rekkende gebreide stof doet ondanks het polyester gehalte niet onaangenaam aan, maar of het de meerprijs waard is, is de vraag.


-Iedere drager is anders, net als elke persoon uniek is. Vind jouw match door uitgebreid te passen voor je koopt.-