Week 171: Mumsie

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 17:31

Deze week hebben we een specialleke in onze draagblog: de mumsie. Dit is in de eerste plaats een kledingstuk van Australisch design, door Mamalila, een van de meest bekende draagjas en draagvest makers met aandacht voor duurzaamheid, functionaliteit en stijl, beschikbaar gesteld in Europa.

Met de mumsie komen ze eigenlijk tegemoet aan de eerder lachwekkende foto’s die al eens op social media geplaatst worden van een kind in een tuinbroek/salopet. In theorie is het ook net dat, een tuinbruik die aangepast werd zodat er ook een kind mee kan gedragen worden. Het kindje zit dan in de flap van de salopet.

De schouderbanden zijn dus tevens de schouderbanden die je standaard draagt om de broek op zijn plaats te houden. Al zijn er wel kussentjes voorzien om deze iets meer padding en dus comfort te geven.

De mumsie komt in twee modellen, een lange versie en een korte en bestaat uit een katoenen stretch stof die zacht en soepel aanvoelt, in verschillende kleuren en looks. Voor meer steun op het draagdeel werd er een extra rekbare katoenen stof toegevoegd met smalle knoopbanden, die met stevige drukknopen bevestigd wordt aan de binnenkant van de broek ter hoogt van de navel. De schouderbanden van de broek zelf klik je in klikgespen die aan de flap bevestigd zitten.

Het zitgedeelte is niet aanpasbaar in hoogte en breedte en zal ongeveer passen vanaf een mooie maat 68 in breedte, maar is snel ontoereikend in hoogte. 

De broek is ontworpen om ook als zwangerschapsbroek mee te kunnen en bevat in de taille knoopjes die open kunnen, en een gesp om aan te spannen.

 

Wat vinden we er zelf van? Het is in de eerste plaats een broek, en die moet uiteraard goed passen. De maatvoering loopt wat vreemd en valt eerder klein. Het stuk bevestigen om te dragen doe je best voor de broek om is. De paddingkussentjes vragen behoorlijk wat gepriegel om de banden erdoor te krijgen, zeker bij het korte model, daar zijn de kussentjes dikker maar nog steeds smal. De bevestiging op de rug waar het ‘kruis’ zit is te hoog waardoor de banden oncomfortabel starten/draaien/lopen op je rug. De banden over je schouder om krijgen was ook even een dingetje, dat ging vroeger precies altijd wel gemakkelijker, maar we zijn natuurlijk ook iets minder soepel. De schouderbanden van het extra deel stof zijn heel smal en aan de (te) korte kant, maar hierdoor kan je wel een iets betere m-houding creëren. Een groot nadeel aan dit draagsysteem is uiteraard het feit dat je niet handenvrij naar de wc kan. 

 

- Iedereen heeft een ander lichaam, en op elk potje past wel een deksel. Of dit systeem voor jou past, weet je enkel door goed uit te proberen. -