Week 156: draagjas

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 13:16

Deze week geen draagsysteem, maar omdat het zo koud is, kozen we voor een draagjas. Op de foto’s zien jullie de Hoppediz 4 in 1 in maat M. Met een draagjas alleen kan je niet dragen, je hebt dus altijd een doek of draagzak nodig.

Waarom dan een draagjas? Omdat dit veel aangenamer en veiliger is dan je kindje in bijvoorbeeld een skipakje in de drager over je eigen jas te knopen. Door een skipakje of dikke jas zit de drager niet meer mooi ergonomisch en ontstaat er warmtestuwing. Verder is het een gedoe als je kindje in slaap gevallen is of slaapt en je wil naar buiten. Met een draagjas kan je kindje zijn eigen kleding aan en profiteert het mee van jouw warmte, terwijl het wel goed beschut zit.

Welke draagjas je moet kiezen is natuurlijk heel persoonlijk en hangt ook weer af van je levensstijl. Investeren in eentje van een gekend draagjassenmerk is zeker wel aan te raden. Deze bedrijven hebben namelijk onderzoek gedaan om een jas zo te maken dat hij voor beide partijen comfortabel is en tegemoetkomt aan de noden van een dragende ouder. Draagtassen van goedkopere allround firma’s zoals bonprix of C&A hebben niet de technische know-how en vaak zien we dat de opening voor het kind te laag zit, of niet aanpasbaar is.

Waar moet een goede jas dan aan voldoen. Een goede draagjas heeft idealiter meerdere functies, zodat je investering het waard is. Je kan er mee buik- en rugdragen en hij past ook over je zwangere buik en je kan hem ook als gewone jas dragen. Er zijn verschillende inzetstukken bij die beantwoorden aan de eerdere mogelijkheden. Verder kan je dan kiezen voor een softshell jas, of een echte winterjas, of eerder een tussenseizoensjas. Veel draagjasmerken denken niet alleen aan functionaliteit, maar zorgen ook voor een mooie pasvorm en een leuke mode snit en kleur.

 

Wat vinden wij er zelf van? Hier is er ook lang getwijfeld over de duurdere aanschaf, maar  ondertussen hangen er zelfs verschillende aan de kapstok. De ene past al beter bij mijn lijf dan de andere, maar zelf ben ik groot voorstander van de softshellversie, al dan niet gevoerd. Wandelen in het Belgische weer heeft zo zijn uitdagingen, en dan ben je beter voorbereid. 

 

- Iedere draagjas heeft ook een ander model, dus net als een gewone jas is passen en uitproberen aan te raden. -