Week 149: Neko tiny

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 13:15

Deze week kregen we een fijne nieuwe drager binnen. De Neko Tiny. Dit is het kleine zusje van de uitgebreide Turkse Neko familie en doet haar naam eer aan.

Het is een kleine drager, zowel in materiaal als in doelgroep. De Tiny is gemaakt uit rekbare zachte draagdoekenstof en heeft niet veel om het lijf. Verder is hij speciaal ontworpen voor de eerste draagmaanden en past hij al bij een relatief kleine baby (44-74 ongeveer).

De drager zelf is een fullbuckle drager, waarbij je de schouderbanden kruist op je rug en op de tailleband of onder de billen van je baby'tje vastklikt. De banden zijn enkel te verstellen aan 1 zijde en zijn relatief kort als je ze onder de billen wil vastklikken. Het inklikken op de tailleband lukt gemakkelijk met 1 hand. De banden zijn niet gewatteerd maar de rekbare stof kan je mooi over je schouder draperen. 

De drager heeft een zachte soepele tailleband, niet de harde scherpere die we van Neko gewend zijn. De zitting is in breedte te verstellen door middel van klittenband achteraan de tailleband en niet met drukknoopjes zoals bij de grote broers. Dit maakt een traploze instelling mogelijk. De lengte verstel je met knopen bovenaan het rugpand, dit rugpand schuift als het ware over de schouderbanden, met een mogelijkheid van 2 standen. De knopen gaan in eerste instantie best stroef en pas je dus best op voorhand aan. 

Er is een slaapkapje aanwezig dat je fijn kan oprollen tot een nekrolletje en kan vastzetten.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is goed uitgedacht en heeft features die we kennen van andere dragers maar dan nu samen gecombineerd. De zachte rekbare stof is aangenaam, de drager zelf is simpel, foolproof. De snit heeft geen coupenaden wat een mooie M houding wel iets moeilijker maakt met een pop. Verder zitten de gespen eens ingeklikt op de tailleband tamelijk aanwezig onder de borst, niet iedereen vindt dit aangenaam, en door de relatief korte banden lukt het niet iedereen om onder de billen dicht te klikken, er is te weinig webbing voor iets volumineuzere dames/heren. De zachte slappe schouderbanden kan je mooi uitspreiden maar durven ook snel te draaien, hierdoor zit het niet lekker meer uiteraard.

 

-Iedere drager heeft een eigen pasvorm, elk persoon een ander lichaam. Of deze drager voor jou een match is, weet je enkel na uitgebreid passen.-