Week 161: Fidella Flytai baby

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 12:47

Terug van weggeweest, dit Duitse merk Fidella. Eerder waren erproblemen in het bedrijf, maar ondertussen zijn de dragers overgenomen en kan je deze weer vlot verkrijgen. Gelukkig want het is een fijn elegant merk met zachte stoffen en padding en uiteenlopende prints en kleuren.

Deze Flytai is de meh dai onder de verschillende modellen van Fidella, specifiek geschikt voor een kleine baby in een mooie maat 50 tot ongeveer maat 80/86. 

Het is een meh dai systeem, dat betekent dat er geen gespen zijn, maar alleen knoopbanden. Zowel de tailleband als de schouderbanden sluit je door een platte knoop te leggen. De tailleband is de typische dunne zacht gevoerde tailleband die we al kennen van Fidella. Hierdoor kan je deze zowel als standaard dragen of net als schortmodel, afhankelijk wat je voorkeur heeft. De band zelf loopt recht, het verstelsysteem zit verwerkt in het rugpand en niet op de tailleband. Dat systeem zijn in dit geval koordjes in tunnels die je meer of minder aanspant. Ook voor de hoogte wordt met dit systeem gewerkt. Bovenaan het rugpand zit er eveneens een koordje om de wijdte aan te passen.

De schouderbanden zijn ook voorzien van een zachte dunne padding, maar ook meteen uitspreidbaar over je schouder. Ze zijn lang genoeg om vlot te kruisen en terug achteraan af te knopen en breed genoeg op extra steun te geven aan de billen en de beentjes verder te ondersteunen dan de eigenlijke breedte van het rugpand. 

De drager komt met een vast slaapkapje.

 

Wat vinden we er zelf van? Deze drager is door de touwtjes mooi traploos af te stellen, en een kleine baby past er al tamelijk netjes in. Het verkleintouwtje onderaan geeft wel een wat opgetrommelde tailleband en zit niet voor iedereen aangenaam. Bovenaan is de drager een tikje wijd, en het touwtje daar heeft de neiging om je kindje een ietwat hangende houding te bezorgen. De schouderbanden staan tamelijk recht ingepland, dit is niet voor elke lichaamsbouw ideaal, net zoals de schuinere inplanting dat niet is. De stof is wel heerlijk zacht en de hele zachte tailleband is vooral bij vrouwen een welkome touch, zeker bij een nog aanwezige zwangerschapsbuik.

 

- Iedere draagzak heeft een andere snit, en elk lichaam is anders gebouwd. Of jij net zo enthousiast bent over deze drager als wij, weet je enkel door uitgebreid te passen. -