Week 137: Lennylight

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 12:57

Vandaag het nieuwste model van Lennylamb in onze draagblog. Volgens het Poolse Lennylamb zelf een drager met eenvoudige en intuïtieve verstelmogelijkheden voor een perfecte pasvorm en een gezonde ergonomische positionering in alle stadia van de ontwikkeling van uw baby. De Lennylight dankt zijn naam aan het 'less is more' idee: een lichte en compacte draagzak met minimaal aantal riemen, gespen en verstelmogelijkheden voor maximaal comfort en veilig dragen. In vergelijking met de andere modellen van Lennylamb is het inderdaad een simpelere, lichtere uitvoering.

De tailleband is van het typerende zachte padding type, maar minder uitgesproken gecurved. De schouderbanden zijn recht eveneens zacht gewatteerd, en kunnen ook gekruist gedragen worden.

Het rugpand is te versmallen door klittenband op de tailleband en past zo van maat 62 tot en met  ongeveer maat 98. De maatindicatie op de tailleband is een fijne extra. De hoogte is aanpasbaar door middel van gespen verwerkt in de zijkanten. De drager heeft geen pfa's of perfect fit adjusters, en het borstriempje sluit met een M agnetische clip.

Altijd bij de hand en weggewerkt in het zakje op de tailleband zit een zakje van gaasstof om de drager in op te bergen. Er is geen slaapkapje aanwezig.

Verder is deze drager uitgerust met Circoola - een nieuwe technologie in draagzakken waarbij elk product een unieke N-tag heeft. Leg je telefoon met NFC-lezer erbij en je ontdekt een schat aan informatie over je product. Handleidingen, kleur, maat, model, mix en gewicht van de stof, productiedatum en een uniek serienummer.

Wat vinden we er zelf van? Hoewel Lennylamb adverteert met 'licht gewicht drager' is deze niet lichter dan andere fullbuckle dragers van andere merken, sterker nog, de stof en padding maakt dat hij eerder bulky is aan de tailleband wanneer je verkleint. Wel is het een eenvoudige drager zonder tierlantijntjes. Simpel en duidelijk te verstellen. De N-tag levert voor mij geen meerwaarde omdat mijn telefoon niet nieuw genoeg is om die te kunnen lezen. Net als bij de andere Lennylambs is ook hier de webbing van de tailleband maar 4 cm breed, wat toch meer kans tot snijden oplevert. Bovenaan in het rugpand is een hele lichte padding voorzien, wat zeker voor de jonge baby's kan vergeleken worden met een nekrolletje en dus net dat tikkeltje meer steun/vulling oplevert. 
Volgens de producent past deze tot maat 104, maar door de snit en dus missende ondersteuning kloppen wij af op maat 98.

 

-Elke draagzak is anders, net zoals elke mens anders is. Of deze dus bij jou past, weet je enkel door uit te proberen.-