Week 144: Koala babycarrier

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 13:28

Deze week kiezen we een draagsysteem dat in andere versies al eerder de revue passeerde. Deze keer is het de drager van Koala, een babymerk uit Italië.

Dit systeem is eigenlijk een variant op de rekbare doek, maar dan zonder het ingewikkeld knopen. Je zit met drie lagen rekbare tricot stof over je kindje die je op een manier op spanning breng. 

Deze Koala is nog het beste te vergelijken met de caboo carrier, met dan een extra stuk ter hoogte van de rug dat de banden samenzet en extra steun biedt. 

De twee schouderbanden kruis je vooraan en breng je dan op spanning door een systeem met ringen. De derde losse band knoop je over de twee andere als je kindje er in gepositioneerd is en houdt de twee schuine banden op hun plek.

 

Wat vinden we er zelf van? Hoewel het hier lijkt als de 13e in een dozijn, is ook deze weer net dat tikkeltje anders. Het rugstuk blijkt bij sommige personen echt heel aangenaam te zitten. Zelf merk ik dat je wel de nodige aandacht moet besteden aan het goed plaatsen hiervan, het mag namelijk niet te hoog zitten, anders kan je met de schouderbanden niet goed weg. Op de foto’s heb ik deze namelijk geflipt om zitten, zodat de ademweg goed vrijblijft. De stof zelf is zacht en glad en glijdt goed (te goed?) door de ringen. Wel jammer dat er geen opbergsysteem bedacht is om de verschillende losse onderdelen samen te houden.

 

- Iedereen is anders en elk draagsysteem is anders, of er een match is tussen de twee weet je pas als je het systeem juist afgesteld gaat passen. -