Week 154: Kavka multi-age carrier

Gepubliceerd op 25 december 2023 om 16:28

De laatste week van het jaar nemen we jullie opnieuw mee naar een land waar we al heel wat fijne dragers van mochten ontdekken. Deze Poolse draagzak is de fullbuckle  versie van eentje die we eerder al zagen, de Kavka Handy.

Deze Kavka multi-age carrier heeft een aantal fijne features. Zo kan je de schouderbanden zowel aan het rugpand vast maken als aan de tailleband, of eerder onderaan het rugpand, klikken. Theoretisch kan je ze ook gekruist dragen, al hebben ze wel een lichte curve. De schouderbanden zijn voldoende breed, maar niet te, en hebben een middel zachte/stevige vulling. Het borst clipje schuift over een rail die boven op de schouderbanden loopt. De schouderbanden zijn tevens voorzien van pfa’s, of perfect fit adjusters, en je kan in beide richtingen aanspannen.

Het rugpand is zowel in breedte als in hoogte aan te passen door middel van laddergespen aan de zijkant bovenaan en klittenband die aan de achterzijde van de tailleband loopt. Hier zijn markeringen aangebracht per gewicht, maar wij hadden uiteraard liever broekmaten/lengtes zien staan. 
De tailleband heeft ook een curve en is stevig maar zacht gevoerd.

 

Wat vinden we er zelf van? Kavka heeft een aantal leuke printjes, maar eveneens effen (linnen) versies van hun draagzakken, hierdoor is er voor ieder wat wils.. De drager zelf is niet meteen het lichtste exemplaar, maar de zachtere tailleband en de lichte curve van de schouderbanden geeft een goede pasvorm. Het vastklikken van de banden onderaan het terug pand is ook zeker een meerwaarde, net als de aparte laddergespen voor het inkorten van het rugpand en de pfa’s. De drager is eenvoudig te begrijpen en te gebruiken.

 

- Iedere drager is anders, heeft een aparte pasvorm, net zoals elke persoon een andere lichaam heeft, anders gebouwd is. Voorkom een miskoop en ga uitgebreid passen om te kijken welke drager bij jou past. -