Week 168: Stokke Limas baby

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 10:54

De Stokke Limas baby is de drager van deze week. Stokke, het merk is iedereen bekend van de stevige robuuste eetstoelen voor kinderen, en de moderne wandelwagens, nam een tijdje terug het Duitse Limas over, en had zo meteen drie ergonomische modellen draagzakken in hun gamma, naast hun eigen niet ergonomische modellen. Daar kan een consulent alleen maar blij om worden.

Deze baby versie is dus grotendeels gebaseerd op het model dat we kennen van Limas, maar niet helemaal. Zo zijn er een aantal kleine aanpassingen aangebracht. We zetten alles voor jullie op een rijtje.

De tailleband van de baby versie is een smalle, rechte band zonder curve, in tegenstelling tot het grotere broertje, de plus versie. De vulling is dun en stevig, maar niet te. De band loopt in een tunnel in het rugpand en deze kan met klittenband kleiner gezet worden zodat het rugpand smaller wordt onderaan. Bij de oude Limas zit het mannelijke klittenband aan de buitenzijde van de drager, bij de nieuwe Stokke aan de binnenkant. Beide versies hebben het vrouwelijke deel op zowel voor als achterzijde, hierdoor is de band dus om te draaien en heb je heel wat opties om te variëren in draagwijze.

Het rugpand is op de breedste stand een kleine 2 cm breder bij de nieuwe versie. Het rugpand inkorten doe je door de tailleband te twisten en de stof vast te zetten met touwtjes/lintjes. Je kan er voor kiezen op de volledige tailleband dan uit de tunnel te halen en om te keren, of je draagt de drager als schortmodel draagzak. Door deze wijze van inkorten heb je bij een bepaalde maat te weinig stof als je de band twist en teveel stof als je hem niet twist, er zit dus een hiaat in ondersteuning. Het rugpand is bij de nieuwe versie een dikke centimeter langer. Bovenaan zit een koordje ingewerkt, dit zit eigenlijk niet meer in het rugpand maar net in het vaste slaapkapje. 

Deze draagzak is een halfbuckle, dat betekent dat je lange knoopbanden hebt als schouderbanden. Deze lopen taps toe en zijn dus niet uitspreidbaar. Typische feature van Limas is het verwijderbaar karakter van de schouderbandvulling, en deze nam Stokke ook over, al is die laatste een heel klein tikkeltje dunner, maar het verschil is verwaarloosbaar. De lengte van de banden werd ook iets verlengd, er kwam 15cm bij. Voldoende lang dus voor iedereen.

Het slaapkapje is vast en de nieuwe versie kreeg ook extra legpadding.

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is een fijne halfbuckle voor mensen die soms padding op de schouders willen, maar soms ook niet, of vaak afwisselen tussen verschillende personen. De tailleband is eerder smal en het rechte karakter zit niet bij iedereen fijn. Het twisten is niet helemaal intuitief, zeker niet als je niet bekend bent met een schortmodel drager. De band helemaal omdraaien is ook niet iets dat de gemiddelde ouder snel door heeft, maar het maakt wel dat deze drager voor verschillende maten en vormen past. De aanpassingen aan de afmetingen van het rugpand maken dat er een verschuiving is van mooi passende maten. Zo heb je bij de nieuwe Stokke een tekort of net teveel aan stof bij maat 56. Dit valt op te lossen door wel of niet als schortmodel te dragen en de band dus om te keren, maar dit vraagt een geoefend oog. De verlenging is dan weer wel fijn voor de gebruiksduur, want nu past hij toch net ruimer voor maat 86. 

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm, de snit, en elke persoon heeft een ander lichaam. Een miskoop voorkomen doe je door uitgebreid te testen of de snit wel bij jouw lijf past. -