Week 134: Mucibi

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 19:06

Deze week duiken we terug een beetje de tijd in. Deze Duitse Mucibi behoort namelijk tot de oudjes onder de dragers.

Het is een fullbuckle drager van de eerste generatie, een drager die je volledig vastmaakt en verstelt met gespen, waarbij er gebruik gemaakt werd van een insert om de drager te doen passen voor een kleine baby.

De insert is een soort broekje, te vergelijken met dat van de Manduca of de oudere Babylonia BB tai. In dit geval is het broekje inritsbaar.  We raden dragen op deze wijze af omdat je op deze manier de voetjes in de drager hebt zitten, deze komen in steun op de stof van het rugpand of de tailleband en dat triggert een afzetreflex met extra druk op de heupgewrichtjes.

Zonder de insert is deze drager niet verstelbaar, maar te gebruiken van ongeveer maat 68 tot 86.

De tailleband heeft een mooie vorm met curve en is halfzacht gevoerd. De schouderbanden kan je kruisen, en zijn zacht gevuld. De banden zelf zijn voorzien van pfa’s, perfect fit adjusters, ze zijn niet al te breed en ze zijn voorzien van een klikgesp onderaan waardoor je enkel in 1 richting aanspant.  

Het slaapkapje is met klittenband te bevestigen. Op het rugpand is een grote opbergvak voorzien. Leuk detail zijn de reflecterende strookjes op zowel rugpand als op de schouderbanden. 


Wat vinden we er zelf van? De tailleband en schouderbanden zijn heel aangenaam van vorm en vulling, al is dat natuurlijk persoonlijke voorkeur.  De hoogte van het rugpand laat te wensen over en biedt voor een jonge baby te weinig steun. De gebruikte webbing is aangenaam glad waardoor aanspannen heel erg soepel loopt, iets wat in latere generatie draagzakken vaak voor heel wat frustratie zorgt.

De stof zelf is een dikker canvas, neutraal, zonder veel poespas. Een simpele drager dus. Het grote opbergvak is fijn, op voorwaarde dat je er geen harde of scherpe voorwerpen wil in bewaren.

 

-Iedereen heeft een andere pasvorm. Hetzelfde geldt voor dragers. Of deze drager dus past bij jouw lijf weet je pas als je uitgebreid gaat proberen. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.