Week 169: Schmusewolke comfort maxi

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 20:55

Vandaag bekijken we een relatief onbekend merk in onze contreien, namelijk de Schmusewolke comfort maxi, oftewel een Duitse fullbuckle draagzak voor wat grotere kindjes. Zoals Schmusewolke zelf zegt een stressvrije knuffelwolk voor je baby.

Deze Comfort maxi is de fullbuckle versie voor peuters. De dragers zijn gemaakt van fijne draagdoekenstof, in katoen, maar ook in blends met linnen, modal en zijde. Elegante printjes zijn dus ook aan de orde.

Deze Comfort Maxi of Large heeft een zacht gevulde rechte tailleband, voorzien van sierstiksel en niet al te dik gevuld. De veiligheidsgesp zit aan de zijkant, maar het elastiek ontbreekt. Het rugpand is zowel in breedte als in hoogte aan te passen door middel van gespen en band. Zo past deze drager ongeveer van maat  Onderaan het rugpand zit een V vormige ingenaaide band met in het midden een dubbelzijdige laddergesp. De hoogte is in te stellen door band aan de zijkant die op het rugpand ligt. In vergelijking met andere dragers die op deze manier werken zitten de gespen hier ondersteboven en kort je dus in naar boven toe en niet naar het midden toe. 

De schouderbanden zijn voorzien van pfa's en beginnen eerder smal om dan breder te worden op de schouder om met een heel lichte curve te eindigen op een klikgesp. Technisch gezien kan deze drager dus zowel gekruist als recht gedragen worden. Het borstriempje is in dit geval vervaardigd van bijpassende stof en dus niet van zwarte webbing. Op het smalle stukje bij de aanhechting van het rugpand is er nog een extra flapje voorzien met klittenband  om de band mooi smal te houden. 

Het rugpand is voorzien van legpadding en bestaat uit twee delen waarbij het bovenste deel naadloos overloopt in het slaapkapje, waardoor je dus geen echte bovenste rand hebt. Het slaapkapje kan opgerold vastgezet worden voor ondersteuning. 

 

Wat vinden we er zelf van? De drager is fijn af te stellen, al zijn de gespen wat minder elegant en is het verkleinbandje onderaan voor sommige mensen nogal aanwezig. Het sierstiksel en het borstriempje in doekenstof geven dan weer wat extra, en de zachtere vulling van de tailleband is aangenaam. Het ontbreken van een echte bovenste rand zorgt voor sommige lichaamsbouwen wel voor teveel openstaan van de drager bovenaan en geen duidelijke ondersteuning, maar voor een peuter is dat minder nodig, het zorgt ook voor minder snijden bij kindjes die graag met de armen uit de drager zitten en je kan altijd het slaapkapje oprollen en vastzetten hiervoor.

 

- Iedere persoon is anders gebouwd, en elke drager heeft een andere pasvorm. Of beide een match vormen, weet je pas als je goed uitprobeert. -