Week 85: Yaro hug

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 19:41

Deze week eentje van onze Noorderburen. Het doekenmerk Yaro maakt naast de eerder besproken Flex nog een andere verstelbare drager van hun mooie doekenstof.

De Hug, genoemd naar de meest krachtige menselijke interactie waarbij knuffelhormoon vrijkomt, is een meegroeidraagzak voor de hele draagperiode. Dit betekent dat de drager verstelbaar is in hoogte om zowel een newborn als een kleuter comfortabel te kunnen dragen, althans volgens de fabrikant, waar one size fits all, of all in one, als slagzin gebruikt wordt voor deze draagzak.

Wij als draagconsulenten hebben natuurlijk een iets kritischer standpunt daarover.

Deze draagzak in het bijzonder is wel op vele punten aan te passen. De tailleband is met klittenband te versmallen, de hoogte van het rugpand is door gespen aan te passen, al zijn ze hier nogal groot gegaan in afstand. De smalle schouderbanden kunnen zowel gekruist als recht gedragen worden, en zijn door middel van pfa's (perfect fit adjusters) nog te verstellen. Verder kan je deze ook aan de tailleband bevestigen voor een bollere houding van een kleine baby.

Wat vinden we er zelf van? De tailleband is fijn gevormd en heeft een kromming die mooi het vrouwenlichaam volgt. De smalle schouderbanden doen elegant aan en de ruime verstelbaarheid ervan is een plus. De verstelling van het rugpand in de hoogte laat helaas te wensen over. De gesp en band die de hoogte inkorten zijn te lang waardoor je veel kan inkorten maar daardoor zit de stof veel te los. Hierdoor heeft een kleine baby veel te weinig steun. Wij adviseren als draagmaat dan ook vanaf ongeveer broekmaat 62/68 tot ongeveer maat 104.

-Zoals steeds geldt: elke drager is anders, net als elk lichaam. Ga dus goed passen zodat je geen miskoop doet.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.