Week 82: Boba X

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 om 01:26

Nieuwe week, nieuwe drager. Vandaag gaan we opnieuw voor een overzeese drager van het merk Boba. De Boba X.

Deze fullbuckle drager is de laatste uit het rijtje, en verenigt een verstelbare drager met gebruiksgemak.

Zoals steeds is de drager gemaakt uit canvas, met of zonder print. De schouderbanden zijn medium dik gevoerd, en de tailleband is stevig. Het rugpand is in breedte verstelbaar met klittenband en afritsbare verbreders. De hoogte kan aangepast worden met laddergespen. Zo past deze drager zonder accessoires van ongeveer maat 56 tot maat 104. 
De schouderbanden hebben bovenaan pfa's (perfect fit adjusters) zodat ze fijn af te stellen zijn en onderaan de webbing een klikgesp. De banden zijn in beide richtingen aanspanbaar en zowel recht als gekruist te dragen. Het afneembaar slaapkapje kan opgeborgen worden in het rugpand, en kan door het vastzetten met de wijdere knoopjes dienst doen als extra neksteun.

Wat vinden we er zelf van? Hoewel een canvas drager vaak stug aanvoelt is deze net op de juiste plaatsen fijn zacht gevoerd. Het afstellen is simpel, maar de webbing gaat helaas wat stroef door de gespen. Aanspannen van de banden in twee richtingen is zeker een plus. Het breder maken met flapjes en een rits lijkt iets minder mooie ondersteuning te geven en het rugpand is tamelijk kort.

- Iedere draagzak heeft een andere pasvorm, en ieder mens is anders gebouwd. Daarom is goed passen voor je koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.