Week 81: MaM watersling

Gepubliceerd op 28 juli 2022 om 21:15

Vandaag is de ManyMonths (MaM) water ring sling aan de beurt. MaM is een Fins bedrijf dat wollen en hennep kleding maakt, van meegroeikleding voor kinderen is hun specialisatie. Naast al dat moois hebben ze ook een klein aanbod aan draagsystemen en draagkleding.

Waterdragers zijn doeken, ring slings en meh dai die ontworpen zijn om mee in het water te gaan. Ze zijn gemaakt van mesh of een andere synthetische stof die geen water absorbeert en snel droogt.

De MaM watersling is een ringsling gemaakt van polyester mesh. Hij is heel licht en korter dan een standaard ringsling. De staart is dus korter dan je gewend bent na aanspannen. Het voordeel daarvan is dat die stof niet rond je drijft in het water. Bij deze MaM watersling zijn de ringen niet van aluminium zoals gebruikelijk bij ringslings, maar van nylon, al zijn er ook waterslings met aluminium ringen. Deze nylon versies zijn speciaal vervaardigd en houden een gewicht tot 500 kg. Dus desondanks dat ze minder sterk lijken dan de aluminium ringen zullen ze niet makkelijk stuk te krijgen zijn.

Deze watersling kan je gebruiken vanaf de geboorte tot je kindje max 15 kg weegt. MaM geef zelf aan dat hij comfortabel is tot 12 kg. Om aan te doen werkt hij net hetzelfde als een gewone ringsling. Hij vormt zich dus mooi om jullie lichamen.

Een watersling is heel handig als je graag samen met je kindje wil douchen, naar het zwembad gaat, of een dagje aan het strand doorbrengt. Je hebt je handen vrij voor andere kinderen of om de nodige bagage mee te pakken. Er kruipt geen (of toch heel weinig) zand in en na een paar minuutjes in de zon is hij weer droog.

Hou er rekening mee dat waterslings niet bedoeld zijn om effectief mee te zwemmen. Ze zijn bedoeld voor aan de rand van het zwembad, in het ploeterbadje of eventueel laag water waar jij als volwassenen ruim in kan staan. Wees je er altijd bewust van dat als jij valt of omver gezwommen wordt, je je kind mee onder water trekt. Hou het dus veilig!

De meeste waterslings hebben ook geen uv-filters of bescherming. Smeren of uv-kleding zijn dus nodig, ook op de plaatsen die bedekt worden door de watersling.

Wat vinden we er zelf van? Wij zijn fan. Een goedkoop en lichtgewicht draagsysteem dat op eindeloos veel tripjes waar water aan te pas kwam mee kan. Doordat hij zo compacte is krijg je hem ook makkelijk nog ergens bij in je tas. Heel handig ook als je wil douchen samen met je kindje waarbij zeep alles heel glibberig maakt.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. Dit systeem is een asymmetrische draagwijze en vraagt wel een andere balsting van je lichaam. -