week 80: Oscha nook encompass

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 22:30

Oscha ontwerpt en maakt prachtige doeken in schotland. Van die doeken worden vervolgens ook verschillende dragers gemaakt. Vandaag bekijken we de nook encompass. De nook babydrager.

De nook is een full buckle drager. Dat wil zeggen dat je niet moet knopen. Deze is geschikt voor kinderen tussen een kledingmaat 62 en 92. Dat wil zeggen dat deze drager past voor een gemiddeld kind tussen ongeveer 3 maanden en 2 jaar. Voor jou als ouder heeft de nook een hele zachte tailleband en hele zachte schouderbanden. De tailleband loopt zelfs een stukje door onder de webbing (zwarte of gekleurde band), als extra padding. Dit verhoogt jouw comfort. Ook ter hoogte van de gespen van de schouderbanden zorgt Oscha voor een mooie afwerking. De gespen zitten verstopt in de stof. Aanspannen doe je in 1 richting. Bij buikdragen span je naar voor aan. De schouderbanden hechten aan op de tailleband waardoor er geen druk op het ruggetje van een jonge baby komt. Onderaan het rugpand kan je de breedte aanpassen met behulp van een koordje. De hoogte van het rugpand is niet aanpasbaar. Al kan je door de specialere aanhechting van de schouderbanden wel iets spelen met het rugpand. Ook bovenaan het rugpand heb je geen mogelijkheid om aan te passen, wat kan resulteren in iets te weinig ondersteuning ter hoogte van het nekje.

Wat vinden we er zelf van? De zachte tailleband en schouderbanden vinden we persoonlijk heel aangenaam. Ze vormen mooi rond het lichaam. De zachte doekenstof draagt zeker bij aan de fijne draagervaring. Dat Oscha een ruim aanbod aan, mooie doeken heeft en van deze doeken ook dragers maakt is een pluspunt. Een nadeel is dan wel weer de wat hogere prijsklasse en dat ze weinig verkocht worden op het vasteland van Europa. Je vind ze het makkelijkst via Oscha zelf. Maar dan komen ze van het VK en betaal je dus boveop de prijs ook nog invoer- en douanekosten. Reken dat er zeker bij als je beslist een Oscha te kopen.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -