Week 74: Babybjörn One

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 00:13

Deze maandag kiezen we voor een heel erge bekend merk dat al verschillende jaren dragers op de markt brengt. Babybjörn is een Zweeds familiebedrijf dat voor zijn producten steeds uitgaat van veiligheid eerst.

Het bedrijf heeft als drijfveer het familieleven met kleine kinderen gemakkelijker maken. 
Deze Babybjörn one werd dan ook ontworpen om ouders op een gemakkelijke maar stevige manier te helpen hun newborn baby tot driejarige te dragen.

De drager heeft een ingebouwde insert voor de kleintjes, waardoor hij voor een kleine baby al past. Maatje 56 is eerder wat wij adviseren, tot ongeveer maatje 86/92, wat dus niet 3 jaar benadert, zoals de fabrikant zelf aangeeft. De zitting is door de snit helaas niet breed genoeg om een groter broekmaat nog de juiste ergonomische ondersteuning te geven. 

De drager wordt omgedaan als een soort harnas waarna je je kindje er in plaatst. En het borstriempje kan niet losgeklikt worden 

Hoewel Babybjörn in de draagwereld vaak als onergonomisch wordt bestempeld, komen de nieuwere modellen wel aardig in de juiste buurt: het rugpand is niet meer verhard, en ondersteund een bredere zit. De tailleband is stevig en ook de schouderbanden zijn goed gevuld. De zitting is mits ritsen aan te passen in breedte en Babybjörn zelf geeft aan dat face forward dragen wel kan hiermee. Wij consulenten zien het niet heel ergonomisch helaas. 

De gespen vragen een handigheidje maar zitten stevig en robuust vast, al is het losmaken lastiger omdat je voorbij het originele punt moet trekken. 
De drager heeft een tamelijk hoge nekflap die niet heel goed blijft zitten eens omgeklapt/vastgezet.

Wat vinden we er zelf van? Hoewel de zit nu duidelijk breder is met dit model, blijft het toch wat lastiger om een diepe spreidhurkzit te creëren. Ook is de drager zelf log en grossiel. Het kindje zit ook niet tegen je aan, maar in het harnasje. De drager is verder weinig aanpasbaar op verschillende lichaamsbouwen en grof van snit. De neksteun komt vaak te hoog uit. Het naar de rug brengen vraagt ook best wat handigheid. Persoonlijk zit de drager nog best comfortabel maar het voelt wel eerder warm.

-Iedere drager is anders, elk lichaam is andere. Of een draagzak bij jou matcht weet je pas als je uitprobeert voor je koopt.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.