Week 72: Afrikaanse torsodoek

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 14:43

Deze week bespreken we een hele typische manier van dragen, het torsodragen. Deze manier kwam reeds eerder aan bod bij de Kubeba torsodrager, maar is veel meer bekend door de mooie felle Afrikaanse waxkatoenen doeken die een bekend straatbeeld zijn.

Torsodragen met een Afrikaanse doek is een gangbare manier in grote delen van Afrika, waarbij de schouders volledig vrij gelaten worden. De doek wordt gewikkeld rond je torso, door middel van drie verschillende afknoopmogelijkheden. 
De typische doek is eerder een statussymbool, deze wordt namelijk in Nederland gemaakt en is relatief duur in Afrika zelf. In de praktijk zien we dat ze vaker gebruik maken van een deken of lakentje of een sjaal. 
De Afrikaanse torsodoek die hier bij ons vooral aanwezig is, is een rechthoekige doek van 170-180cm lengte op 110cm breedte.

Wat vinden we er zelf van? De techniek zelf is even wennen, maar eens je de bij jouw lichaam passende methode onder de knie hebt, draagt het verrassend comfortabel. Bovendien is die doek multifunctioneel, van strandlaken tot sarong naar supermancape. Voordeel is ook dat hij superklein opvouwbaar is, dus heel gemakkelijk in je tas meekan.

- Knooptechnieken vragen ervaring en oefening. Laat je bijstaan door een consulent met ervaring zodat je veilig aan de slag kan. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.