Week 68: Kubeba torsodrager

Gepubliceerd op 18 april 2022 om 14:52

Deze week gaan we voor een speciaal geval onder de dragers. Deze torsodrager wordt gemaakt van machinaal geweven stof in India en draag je dus op je torso, vergelijkbaar met Afrikaans torsodragen. Je hebt dus geen schouderbanden die gewicht dragen.

Het systeem werkt met twee stukken band met klikgesp die je boven en onder je borsten vastklinkt en aanspant. Er komt ook nog een losse strook stof over die vast zit op het rugdeel en die je over de beentjes knoopt. Deze is niet heel erg lang, dus voor wat omvangrijkere mama's wellicht te kort. De rest zet je vast met klittenband. 

Deze kubeba is geschikt vanaf ongeveer 5-6 maanden, beetje afhankelijk ook van de bouw van diegene die draagt, tot ongeveer anderhalf-twee jaar.

Wat vinden we er zelf van? Het systeem is heel simpel en heerlijk in de zomer. Je hebt geen doek die je moet knopen om je kindje vast te zetten dus je kan ook geen spanning verliezen, wat het net heel gemakkelijk in gebruik maakt. Het lusje en touwtje om je kindje mee te bevestigen binnenin is wel tamelijk omslachtig, en voor iets grotere kindjes ook niet meer aangenaam. Het extra kussentje is dan weer wel een fijne toevoeging voor de kleinsten, zonder dat er druk op het achterhoofd komt te staan.

Deze drager past iedereen door de unieke combinatie van doek en gespen. Of je deze draagwijze fijn vindt, weet je pas als je uitprobeert.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.