Week 66: Tula explore

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 00:12

Een nieuwe week, een nieuwe maandag. Vandaag kiezen we voor de Tula explore, en meer bepaald de coast versie. 
Deze versie heeft een rugpand van mesh stof wat er voor zorgt dat de drager luchtiger is voor het kindje. De explore is het model van Tula dat voorziet in een face forward optie, oftewel de draagwijze waarbij je kindje met de rug tegen jouw buik zit.

Deze manier van dragen is nooit zo ergonomisch als buik-tegen-buik, omwille van de bolling van de rug die niet kan aangenomen worden, de ondersteuning die net niet een mooie M houding laat zien en het veel zwaarder dragen voor de ouder door het veranderde zwaartepunt. Bovendien kunnen kindjes zich op deze manier niet oriënteren op de reacties van hun draagouder en kunnen ze prikkels niet reguleren. We raden deze vorm van dragen dus enkel aan voor een korte periode, max 10 minuten, en ook enkel vanaf een leeftijd van ongeveer 6 maanden.

De Tula explore is verder heel vergelijkbaar met de eerder besproken free to grow. Hij is aanpasbaar in de breedte, met drukknopen op de tailleband, los dus van de face forward positie, en in de hoogte, al is die laatste niet traploos te verstellen zoals bij het broertje, maar met een flap die enkel omlaag of omhoog kan. De lengte van de schouderbanden is vast, kan dus niet met pfa's (perfect fit adjusters) aangepast worden. 
De explore past vanaf een ruime maat 56 tot ongeveer maat 86/92. De coast versie valt meestal iets ruimer.

Wat vinden we er zelf van? Net zoals bij de andere tula modellen zit de aanhechting van de schouderbanden tamelijk hoog onder de oksel. Het verstelsysteem voor de hoogte werkt met een flap, dat maakt dat er een periode is dat het rugpand met de flap omlaag te laag komt maar met de flap omhoog te hoog, zodat het kindje te diep komt te zitten. De weinige verstelopties voor de ouder maken van dit model een simpele drager, al blijkt dat de positie voor het face forward dragen vaak verkeerdelijk ingezet worden om de drager te versmallen.

- Elke drager heeft een andere pasvorm en ieder mens is uniek, daarom is het belangrijk om eerst goed te passen voor je een drager koopt.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.