Week 64: Emeibaby toddler

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 15:08

Na een woelige week waarin de griep centraal stond, gaan we deze week aan de slag met de Emeibaby toddler.

We gaven jullie eerder al de Emeibaby baby en de Emeibaby easy, beide dragers zijn vooral bedoeld voor de kleine baby's. Maar het Oostenrijkse merk heeft ook een peuter/kleuterversie. Eigenlijk is het een grotere versie van de baby, lijkt dus ook helemaal van model op deze, inclusief de sterk gecurvde tailleband en de ringen, enkel de koordjes onderaan ontbreken, de aanhechting van het rugpand met de tailleband is breder en het rugpand is hoger. De typische ringen aan de zijkant zorgen voor een traploze verstelbaarheid in de breedte van de zitting.

Deze toddler versie past al mooi bij een maat 80, en kan tot ongeveer maat 110 mooi ondersteuning bieden aan de beentjes.

De hoogte van het rugpand is ook hier niet verstelbaar en voor de grotere kinderen eerder aan de lage kant, eerder voorzien op 'armen uit' principe.

Hoewel het op het eerste zicht een ingewikkelde drager lijkt met de ringen en lap stof is het afstellen eigenlijk simpel, en eens afgesteld ook niet meer van toepassing.

Wat vinden wij er zelf van? Door het traploze verstelmechanisme kan je mooi de lengte van je kindje volgen en de zachte draagdoekenstof drappeert zich mooi rond het lichaam van de peuter/kleuter. De schouderbanden kunnen niet gekruist gedragen worden, maar kan je wel heel erg inkorten. Dit maakt deze drager fijn voor de kleine fijne mama's, want ook de tailleband kan smal. 

- Iedere drager heeft een ander model, iedere persoon is anders gebouwd. Of eens drager bij jouw lichaamsbouw past weet je pas door uit te proberen. Pas dus voor je koopt! -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.