Week 61: Yaro flex

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 00:20

Deze week kiezen we voor een drager uit Nederland. Het welbekende doekenmerk Yaro bracht een tijdje terug zijn eerste drager uit.

Deze Flex is wat we noemen een moduleerbare drager. Hij is volledig naar wens af te stellen. Zo zijn er drie verschillende rugpanden en vier verschillende schouderbanden. Zo kan je je eigen drager samenstellen. De rugpanden verschillen in maat: baby, toddler en recent kwam daar ook nog een preschool versie bij. Door telkens een ander rugpand te gebruiken kan je deze drager gebruiken van een goede maat 56 tot uiteindelijk maat 122 ongeveer.

Voor de schouderbanden kan je kiezen uit drie fullbuckle versies die in lengte verschillen (S, M, L) en één halfbuckle versie. De fullbuckle banden zijn zacht gevoerd en licht gekromd. Voor de meeste mensen is maat S meer dan voldoende. De halfbuckle versie is ook gevoerd op de schouders en niet uitspreidbaar.

De rugpanden van baby en toddler kan je in de breedte verstellen aan de tailleband, maar niet in hoogte. De nieuwste preschoolversie is wel in hoogte aanpasbaar.

Wat vinden we er zelf van? De losse aanpasbare onderdelen zijn een fijne plus. De schouderbanden zijn echter allemaal aan de lange kant en maat S is voor de meeste ouders al voldoende, voor mensen met een maatje minder zijn ze zelfs te lang. De rugpanden zijn tamelijk wijd bovenaan en niet aanpasbaar. Het preschoolpand is van model lichtjes anders in vergelijking met baby en toddlerversie. De verkortingsgespjes overbruggen teveel afstand waardoor de webbing scheef schiet. Alle onderdelen zijn van zachte draagdoekenstof.

- Iedere drager heeft een andere pasvorm en ieder mens heeft een andere lichaamsbouw. Het is dus van groot belang om te passen voor je koopt.-

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.