week 57: ByKay carrier click classic baby

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 22:02

Een nieuwe week, en dus ook een nieuwe drager om te bespreken.

Vandaag kijken we naar de ByKay Click Carrier Classic, een Nederlandse drager die gekenmerkt wordt door het ontbreken van een gevulde tailleband. Deze Click Carrier wordt tot de schortdragers gerekend, al sla je bij deze de tailleband eerst een slag om. In oude instructiefilmpjes wordt hij nog als 'gewone' drager getoond, waarbij de niet gevulde band gewoon beschouwd wordt als echte tailleband. 

De drager is eenvoudig, een lap stof, met daaraan licht gevulde schouderbanden. Deze kan je recht of gekruist dragen, het bijgeleverde verkleinbandje doet eveneens dienst als borstgesp. Voor de dragende ouder is er niets aan af te stellen.

De drager zelf kan je ook niet in hoogte of breedte verstellen, al worden er soms 'hacks' getoond waarbij je de tailleband meer dan 1 keer omslaat. Dit verkort het rugpand, maar de drager blijft dan vooral bovenaan te wijd voor een kleine baby. Het verkleinbandje dat de zitting wat versmald, zorgt er voor dat je vanaf maat 62 ongeveer tot en met maat 80/86 met deze drager netjes kan dragen. 

De Click Carrier beschikt over een volledig geïntegreerd slaapkapje.

 

Wat vinden we er zelf van? Het is een eenvoudige en compacte drager. Het ontbreken van een gevulde tailleband is voor hele smalle mensen interessant, maar niet iedereen houdt ervan. Voor ouders is er weinig aan te passen. Het ontbreken van coupenaden in de zitting, en het gebruik van de typische wat stuggere ByKay stof, maken dat deze niet altijd een even mooie houding laat zien. De grote gespen op de schouderbanden en de brede webbing werken ook een tikje storend voor mij persoonlijk en is jammer aangezien de rest allemaal heel licht is.

 

- Iedere drager heeft een ander model. Ieder lichaam heeft een andere bouw. Een drager moet dus maar net op jouw specifieke lichaamsbouw matchen. Daarom is dragers gaan passen voor je koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.