week 58: custom made draagzak

Gepubliceerd op 8 februari 2022 om 15:13

Vandaag kozen we voor een draagzak die door een klant aangekocht werd en waar ze graag wat kleinigheden aan aangepast zag.

Een custom made draagzak, in een van de foto's zelfs een dubbeldrager, waarbij je dus alles naar jouw maten en wensen laat maken. Hierdoor past deze drager normaal extreem goed bij jouw lijf en noden. Maar als je deze dan verkoopt, is het niet altijd wat voor de koper ideaal is. 

En dan kan er vaak wel aangepast worden. Dat is namelijk wat custom betekend, op maat gemaakt/vraag van de klant.

Er zijn in Nederland en België een aantal mensen/bedrijven die zich specifiek bezig houden met het omvormen (of converteren) van een draagdoek naar een draagzak (waaronder Zoë van Zoedeloe). Om allerlei uiteenlopende redenen, zoals niet kunnen knopen met een doek, kindje wil niet meer in de doek maar wel in de drager, ....

 Als je zo een bedrijfje aanspreekt is het belangrijk dat je weet of die persoon op professionele basis werkt. Zo komt een handgemaakte drager niet met een veiligheidskeurmerk en uiteraard wil je dus dat jouw drager gemaakt is met veilige geteste materialen en op de juiste oordeelkundige manier in elkaar werd gezet, zodat op deze manier de veiligheid van je kindje gewaarborgd is. 

Lees je dus altijd goed in of de maakster die je aanspreekt wel voldoende kennis heeft en niet enkel goedkoop is.

Wat zijn nu de voordelen van zo een op maat gemaakte drager? uiteraard pasvorm, daar kan je dus zelf in kiezen, het model, de vulling van schouder en tailleband, lengte en vorm ervan, en niet alleen wat jij fijn vindt maar ook bvb voor je kindje, stel je hebt een kindje met een lang lijf dat graag met de armen in de drager zit, dan zijn bij commerciële dragers de rugpanden vaak te kort. Of je wil graag een puntmutsje er aan, of je wil gewoon een drager in je absoluut favoriete doek. Of mss match je graag met een poppendrager voor de oudste of wil je ringen ipv een gesp op de tailleband? De mogelijkheden zijn enorm.

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Doordat er geen keurmerk is, worden er door de professionals geen risico's genomen en kan een doek soms ongeschikt zijn, te dun of een te losse weving bvb. Of wordt er voor een kleutermodel een laag extra toegevoegd, waardoor het lekker stevig is, maar ook weer wat zwaarder. Het is handwerk waar manuren inkruipen alsook materiaalkost. Je hebt hem dus niet altijd direct in huis, en het kost wel iets. En als je niet goed je wensen doorgeeft kan het alsnog zijn dat hij niet fijn zit. Het is soms ook moeilijker om zo een drager terug verkocht te krijgen omdat jouw wensen niet altijd aansluiten bij het grote publiek.

 

Wat vinden we er zelf van? Het combineren van zaken die voor jou de ideale drager maken is veruit heel fijn, maar dan moet je uiteraard al goed weten wat die wensen zijn.

 

- Iedere drager heeft een eigen pasvorm en elke mens is anders, of een drager jouw lekker zit, weet je pas als je uitgebreid gepast hebt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.