week 56: ergobaby original

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 13:20

Vandaag halen we een gouden oude uit de kast. De Ergobaby original. De eerste drager uit de Ergobaby-familie. Hij is al heel lang op de markt en er zijn al verschillende versies verschenen, steeds met kleine aanpassingen. De basis is door de jaren heen wel steeds hetzelfde gebleven.

De Ergobaby original is net als al zijn jongere broertjes en zusjes een fullbuckle drager. Deze is geschikt om te gebruiken tussen maatje 68 en 86. Dat komt overeen met kinderen tussen 6 en 18 maanden. Voor deze drager kan je een insert gebruiken, vaak samen in een 'bundel of joy' verkocht (ook hier zijn diverse versies van ontwikkeld in de loop der jaren), om hem te kunnen gebruiken vanaf de geboorte. Maar dit raden we toch niet aan om te gebruiken als je andere middelen hebt om je pasgeboren kindje te dragen. Een insert maakt het namelijk moeilijker om een goede ergonomische houding te krijgen en is bovendien vaak erg warm. Voor je kindje kan je deze drager dus verder niet aanpassen.

De drager komt met een slaapkapje, dat vast bevestigd is aan het rugpand en een zakje voor kleine spulletjes in mee te nemen.

Voor jou als dragende ouder is dit een zeer basic drager. Hij heeft een brede, slank maar stevig gevoerde tailleband, en een van de nieuwere versies heeft ook een extra lendesteun. Deze wordt een tummytuck bij rugdragen. De schouderbanden zijn dik en zacht gevoerd. Aanspannen doe je naar voor bij buikdragen. Verder zijn er geen afstelmogelijkheden. De drager komt origineel in een wat stuggere canvas uitvoering, maar de nieuwere versies zijn er in mesh en soft touch cotton.

Aandacht voor vervalsingen! Deze basisdrager is zeer veel 2de hands te vinden. En helaas wordt hij ook veel  nagemaakt. Ergobaby dragers die je koopt op de welbekende Chinese webshop zijn zo goed als altijd namaak. Dit kan een risico inhouden voor je kind. De stiksels zijn zwakker, of de verf die gebruikt is is schadelijk. Of de gespen zijn van lage kwaliteit. Koop je een Ergobaby 2de hands, dan doe je er goed aan te vragen naar het aankoopbewijs en de doos.

 

Wat vinden we er zelf van: Dit is een prima drager met een specifieke pasvorm. Zeer simpel in gebruik zonder extraatjes die het correcte gebruik kunnen bemoeilijken. Omdat hij al zo lang op de markt is, en veel verkocht wordt in Belgische babywinkels is hij ook veel 2de hands te vinden. En soms voor een heel lage prijs. Zeker een plus als je minder middelen hebt om er aan te besteden. Het is ook een drager die vaak wordt doorgegeven naar het volgende gezin in de familie- of vriendenkring met een baby. Hou er dan zeker rekening mee dat hij niet onmiddellijk vanaf geboorte bruikbaar is (tenzij met de minder ergonomische insert).

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.