week 55: Cybex yemaya

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 16:20

Vandaag bekijken we een op het zicht ietwat vreemde eend in de draagzakkenwereld. De Yemaya van Cybex. Cybex is een van origine Duits merk dat vooral bekend is van zijn kwalitatief hoogwaardige en uitermate veilige autostoelen. Verder maken ze ook kindermeubels en andere babyproducten waarbij veiligheid en innovatieve stadsstijl hun pijlers zijn.

Deze drager is een halfbuckle, wat betekent dat de tailleband met een klikgesp sluit en dat de schouderbanden te knopen zijn. De yemaya is gemaakt uit een combinatie van stevig katoenen canvas en een zachte rekbare stof. De zijflappen hebben enkel een visueel nut. Je kan de drager in de breedte aanpassen door middel van een met klittenband verstelbaar systeem dat weggewerkt zit in de tailleband. De tailleband zelf is een middelmatige dikke maar zacht gevulde band. Ook de klikgesp zit weggewerkt in de stof zelf zodat deze niet zichtbaar is.

De hoogte van de drager is licht aanpasbaar, door middel van het slaapkapje dat je vastmaakt op een rail op de schouderbanden en door te verschuiven zo mee in hoogte te verstellen. De drager past voor een baby tussen ongeveer maat 56 en maat 86.

De schouderbanden zelf zijn van dezelfde rekbare stof, aangenaam zacht, niet gevuld en eerder dun.

Wat vinden we er zelf van? De drager ziet er tikkeltje vreemd uit door de zijflappen zonder functie, maar de rekbare stof en de aangenaam zachte tailleband vinden we persoonlijk wel fijn. De schouderbanden zijn ter hoogte van het rugpand net eerder dun en durven tikkeltje raar draaien wanneer je het slaapkapje bevestigd en op de rail schuift. Ze zijn dus ook niet uitwaaierbaar.

 

- Iedere drager heeft een ander model, iedere persoon heeft een andere lichaamsbouw. Of een drager goed zit voor jouw lijf weet je pas als je gaat passen. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.