Week 51: Oscha Coorie toddler

Gepubliceerd op 22 december 2021 om 09:57

Deze maandag kijken we naar het westen en gaan de Noordzee over. Oscha is een Schots merk met heel wat mooie doeken. Ze zijn vooral bekend voor hun betekenisvolle patronen en sprekende kleuren en kwaliteitsvolle materialen. 
En naast hun doeken hebben ze dus een aantal verschillende dragers, waaronder de Coorie.

De Coorie komt in baby en toddler maat, en hier kozen we voor de toddler. Deze drager is heel typerend door zijn tailleband met ringen. Je knoopt hem dus af zoals een ringsling in je taille ipv met een gesp. De band zelf is zacht gevuld en sluit fijn aan bij je lichaam. Verder is het eigenlijk een halfbuckle drager, dus met schouderbanden om te knopen. Deze zijn eerst samengestikt en kan je na ongeveer 30 cm uitspreiden. 
De drager past van ongeveer maat 92 tot 110. Hij is niet aanpasbaar voor je kind, al geeft Oscha aan dat je de zitting kan verkleinen met een cinch, een bijpassend bandje dat je rond de basis knoopt. 

Sinds een tijdje wordt de Coorie helaas enkel nog op vraag gemaakt en zit niet meer in het vaste assortiment.

Wat vinden wij ervan? Het is een zachte drager die mede door de speciale tailleband een fijne verdeling geeft over de buikregio. De oudere versie heeft een tamelijk korte tailleband, dit is voor wat bredere dames lastig, maar bij de nieuwere versies is daar rekening mee gehouden. Het ringsysteem vraagt wel iets meer nauwkeurigheid en duurt iets langer. De schouderbanden zitten fijn op de schouders, kunnen niet op de schouders maar pas daarna uitgespreid worden, maar persoonlijk is dat geen gemis. 

- Iedere drager heeft een pasvorm, en die moet bij jouw lichaam passen. Daarom is goed passen van groot belang voor je een aankoop doet. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.