week 49: Scootababy

Gepubliceerd op 6 december 2021 om 22:49

Maandag draagdag, en vandaag gooien we er een 'specialleke' in. De scootababy is een Amerikaanse drager. Je komt hem hier minder tegen, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet interessant vinden. Wat deze drager zo speciaal maakt? Het is een heupdrager. Je draagt ermee op je heup. Links of rechts, dat kies je zelf.

Hij is bruikbaar voor baby’s tussen een stevig maatje 62 en 80. Dat komt overeen met een gemiddelde baby tussen 3 maanden en 1 jaar. Het rugpand is niet aanpasbaar. De scootababy heeft wel een duidelijk voorgevormde snit en is gewatteerd. Ter hoogte van de knieholten is er extra voering, zodat het extra zacht zit.

Voor ouders heeft deze heupdrager een stevige tailleband die zacht gewatteerd is aan de binnenkant. Aan de tailleband is ook een lendesteun. Als je mager bent zit die waarschijnlijk meer aan de zijkant van je taille dan echt centraal op je rug. De schouderband is gemaakt van zeer stevig fleece. Het heeft een beetje rek, zo belemmerd het je armbeweging niet. Verder zijn er geen aanpasmogelijkheden. Het is dus een heel eenvoudige drager.

Wat vinden wij er zelf van: Het is een heupdrager. Je draagt dus asymetrisch. Niet iedereen is daar fan van. Maar als heupdragen jouw ding is, is dit er toch eentje die de moeite is om eens te proberen. Er is zo goed als niets aan af te stellen. Dat maakt hem zeer simpel in gebruik. Het gewatteerde rugpand is wel warmer voor je baby, zeker in de zomermaanden. Ook het schouderstuk van fleece is voor de dragende ouder zacht, maar behoorlijk warm in de zomer. Door zijn eenvoud is hij gemakkelijk uitwisselbaar tussen verschillende dragende personen, snel om te doen en ideaal voor de kortere 'upjes', zoals trappen doen of even de oudere kids van school halen.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.