Week 47: BabyK’tan

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 18:38

Vandaag bekijken we een draagsysteem dat doet denken aan een doek, maar je knoopt het niet. De Babyk'tan vindt zijn origine in Amerika (hoofdzetel in Florida) en werd ontwikkeld door 2 families die elk een zorgbehoevend kindje hadden. 

Dit draagsysteem moest dan ook simpel, snel en comfortabel zijn. En dat is het ook. Doordat er geen gespen of ringen aan te pas komen, en er ook bijna niet geknoopt wordt, is dit eigenlijk een simpel iets. 

Het zijn in de basis twee lussen stof, die op de rug bij elkaar gehouden worden door een ring van stof en die opengespreid als een kruis over de rug van je kindje gaan. Een los stuk stof gaat tenslotte over het geheel om alles vast te zetten.

Deze basis lijkt dus heel erg op een rekbare doek, alleen moet je dus niets aanspannen of knopen. Simpel. De Babyk'tan komt in verschillende maten en heeft betrekking tot de lengte van de lussen. Je moet dus kijken naar je eigen kledingmaat. Dit is zowel een voordeel als een nadeel, want je kan dus helaas niets aanpassen/aanspannen.

De stof op zich is aangenaam soort tricot achtig materiaal, maar rekt duidelijk niet zo als een rekbare draagdoek. Het volgt dus ook niet zo mooi de contouren van het kindje in de doek/drager.

Wat vinden we er zelf van: Hoewel het in basis lijkt op een rekbare doek, draagt het door het geringe rekkende vermogen op het eerste zicht steviger al is het minder mooi aansluiten wel een dingetje. De lus die rond de twee grote loops zit houdt het geheel wel op z'n plaats, maar verhindert het mooi uitspreiden op de rug en maakt zelfs dat de stoffen gedraaid kunnen gaan zitten. Door de lengte van de loops is het cruciaal dat je de juiste maat neemt.

 

- Elke drager heeft een pasvorm en moet maar net bij jou lichaamsbouw passen. Daarom is uitproberen voor je koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.