Week 42: Wompat medium

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 12:28

De Wompat is een drager van het Finse merk Wearababy. Deze handgemaakte draagzak bestaat in vier verschillende maatvoering in: baby, medium, toddler en preschool. Ze brachten onlangs ook een verstelbare versie uit, later meer daarover. De drager heeft een buitenzijde van draagdoekenstof (standaard is dat Girasol of Vanamo, maar je kan eender welke doek aanbrengen om een wompat van te laten maken)

Deze draagzak heeft een aantal typische features. Zo is het kaboutermutsje heel kenmerkend, net als de zachtgevoerde tailleband en schouderbanden die ofwel in een zacht canvaskatoen komen ofwel ik het typische velours/corduroy.

Omdat deze drager niet verstelbaar is voor je kindje kan je met de verschillende modellen toch lang dragen, zonder dat je iets hoeft af te stellen. Ook voor ouders zijn er amper afstelopties. Zo kan je enkel de schouderbanden recht of gekruist dragen.

Wat vinden wij er van? De zachte vulling sluit mooi aan rond je lichaam en het pinnenmutsje wekt instant een glimlach op. Verder is het rugpand bij deze drager duidelijk een tikkeltje hoger dan bij vergelijkbare niet verstelbare draagzakken, wat maakt dat een kindje heel fijn geborgen zit. Kindjes die graag met de armpjes uit de drager zitten ondervinden hier waarschijnlijk wat meer hinder van. Het niet verstelbare karakter maakt wel dat hij mooi aanpast voor een kortere draagperiode. 

- Iedere drager heeft een specifiek model. Om te weten of dit matcht met jouw lichaamsbouw moet je passen. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.