week 40: Mykay/ByKay Newborn

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 21:55

Deze maandag nemen we nog een keer een Bykay drager onder de loep. Deze keer de bykay newborn ofte de mykay. Een meh dai/halfbuckle speciaal ontwikkeld voor zeer jonge baby’tjes. De bykay dragers en doeken worden ontwikkeld door een Nederlandse moeder die als wens heeft dat iedereen kan dragen. Deze drager is dan ook een wat goedkopere drager op de markt.

De Mykay is gemaakt voor baby’s tussen een maatje 50 en 74. Dit komt overeen met een gemiddelde baby tussen pas geboren en 9 maanden. De hoogte van de drager pas je aan door het rugpand rond de tailleband te draaien. Deze drager bestaat in een meh dai en in een halfbuckle versie (gesp op de tailleband). De Mykay is zo gemaakt dat de schouderbanden horizontaal aanhechten aan het rugpand ipv verticaal zoals gebruikelijk is. Hierdoor ga je de schouderbanden net iets anders knopen. Dit zorgt voor meer laterale steun van jouw kleintje. De Mykay wordt gemaakt van hydrofiel stof. Dat maakt dit tot een zachte drager die door het wassen nog zachter zal worden.

Voor jezelf als ouder is er weinig aanpasmogelijkheid. De tailleband is zacht en dun gevuld. Waardoor hij mooi aansluit aan je lichaam. De schouderbanden kunnen een beetje uitgespreid worden. Makkelijk in gebruik dus.

Wat vinden wij er zelf van: Een zachte knuffelbare drager die heel licht is. De zachte tailleband vind niet iedereen fijn. Dus zeker passen voor je deze aankoopt. Wat ik minder goed vind aan deze drager is dat je goed moet letten dat de zijkanten niet open gapen. Zeker omdat deze drager specifiek voor zeer jonge baby’s bedoeld is, is die steun belangrijk. Je krijgt wel laterale steun doordat je de schouderbanden verticaal naast je baby knoopt. De drager knoopt net anders dan mensen gewoon zijn, of wat logisch lijkt, dus daar zit ook een moeilijkheid. Doordat de banden eerst onder je armen gaan, is het ook belangrijk om niet teveel druk te zetten op het nekje.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.