Week 37: ByKay Mei tai Deluxe

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 18:55

Vandaag bekijken we voor het eerst een ByKay drager. Een oer-Hollands draagdoekenmerk met dragers en doeken in alle soorten, maten en kleuren. Ontwikkeld door Kay, een moeder van 4 die graag een mooie, modieuze ergonomische drager voor iedereen wil. We bekijken vandaag de mei tai deluxe. Een mei tai, of meh dai, dus dat wil zeggen dat je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt.

Deze mei tai deluxe past voor kinderen tussen maatje 56 en 92 (dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen 1 maand en 2 jaar) volgens de website, mits een paar ingrepen kunnen we hem idd verkorten en smal genoeg afstellen voor maatje 56/62, maar hij zit bovenaan erg los. Volgens onze expertise is het dan ook beter voor maatje 62/68 tot maat 98. De breedte pas je aan door flapjes stof met knoopjes te bevestigen aan de tailleband wanneer je kind ouder wordt. De hoogte kan je aanpassen door het rugpand rond de tailleband te draaien/twisten. Deze meh dai heeft een slaapkapje dat je kan oprollen tot een nekrolletje als extra steun voor het nekje.

Voor ouders heeft deze meh dai extra brede schouderbanden die je kan uitwaaieren over je schouders als je dat fijn vindt. Heb je graag wat extra vulling op je schouders kan je de bijgeleverde schouderpads over de schouderbanden schuiven. De tailleband is zacht gevoerd.

De nieuwe collectie heeft een no-waste collectie. En hoewel de filosofie hierachter natuurlijk heel mooi is stellen we ons vragen bij de pasvorm hiervan. Stukken jeans worden in verschillende draadrichtingen aan elkaar genaaid om er zo een drager uit te maken. Als ervaren naaisters -naast draagconsulenten- weten we dat dat door de band geen goed idee is. De gebruikte doeken voor de meh dai/full buckle dragers zijn vaak ook iets minder soepel en vormen zich minder naar het lichaam van je kindje door de aparte weving.

 

Wat vinden we er zelf van: Een meh dai heeft de voordelen van een doek zonder het ingewikkelde knoopwerk. Een zacht gevoerde tailleband is niet iedereen zijn ding, maar wij zijn er wel fan van. De beperkte aanpasmogelijkheden maken het tot een simpele basic drager die voor meer mensen comfortabel zit. Bovenaan is de drager helaas niet aanpasbaar, wat maakt dat een kleine baby er te weinig ondersteuning van ondervindt. Voor grotere kinderen is hij wel nog lang door te dragen door de knoopbanden te gebruiken om langer knie tot knie ondersteuning te creëren. 

 

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.