Week 36: Artipoppe zeitgeist baby

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 14:02

Voor deze maandag draagdag nemen we jullie mee naar onze noorderburen. Artipoppe is een Nederlands merk dat vooral bekend staat om zijn duurdere en luxueuzere doeken en om een stevig ietwat controversieel reclamebeleid. 

De zeitgeist is een fullbuckle drager die door middel van drukknoopjes ingewerkt in de tailleband te verstellen is in de breedte. De tailleband zelf is dun maar zeer stevig gevuld. In de hoogte is de drager alleen maar aanpasbaar door middel van een neksteuntje dat je naar beneden, naar omhoog of naar binnen kan klappen.

De Artipoppe zeitgeist baby is geschikt voor baby's van ongeveer 6 maanden met maatje 68 tot ongeveer broekmaat 86/92, dus ongeveer anderhalf tot twee jaar. Artipoppe zelf zegt dat deze draagzak geschikt is vanaf de geboorte en dit wordt ook zo aan de buitenwereld getoond door bekende gezichten, die vaak de drager geschonken kregen, maar waar dan duidelijk op een onveilige manier een kindje verdwijnt in de draagzak.

Verder heeft deze drager smalle, elegante en dun gevoerde schouderbanden die bedoeld zijn om gekruist te dragen bij buikdragen. Bij rugdragen maak je de de banden onderaan korter waardoor ze nu beter passen. Heel typisch is het ontbreken van een borstriempje, hierdoor is het dragen met niet-gekruiste banden een stuk lastiger, zelfs onveiliger, doordat deze nu kunnen afzakken. Ook heeft Artipoppe andere veiligheidselastieken gebruikt, die wat meer denkwerk vereisen voor nieuwe draagouders. De webbing is ook niet heel erg lang waardoor ouders met een stevige boezem en een maatje meer vaak te kort komen.

Wat vinden wij er zelf van: doordat de dragers gemaakt zijn met draagdoekenstof heb je veel keuze in printjes en materialen, maar het model is niet zo geweldig. Zo is deze drager bovenaan heel wijd waardoor jonge kindjes niet voldoende steun hebben, en kunnen inzakken. Het ontbreken van een borstriempje is ook een dingetje en het snel wisselen tussen buik en rugdragen kan je ook wel vergeten. Het afstellen van de schouderbanden neemt namelijk wel even tijd in beslag. Verder ben je snel geneigd om de verkeerde gesp te willen aanspannen omdat die nu eenmaal de meest logische keuze is. De harde dunne tailleband vindt ook niet iedereen fijn, en bij het gekruist dragen durven de schouderbanden soms wat teveel in de nek te kruipen. Door de enge coupenaden is het ook moeilijk om je kindje er mooi diep in te plaatsen. Wat veiligheid, ergonomie en kwaliteit  betreft, is deze drager ook niet beter dan die van een ander merk, dus de meerkost niet waard. 

 

-Iedere draagzak heeft een andere pasvorm en moet net met jouw lichaamsbouw matchen. Ga dus passen voor je een drager koopt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.