Week 35: Storchenwiege carrier

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 22:44

Storchenwiege is een familiebedrijf dat opgericht werd door een Zwitserse grootvader die het beste voor zijn eerste kleindochter wou. Ondertussen heeft het bedrijf zijn thuisbasis in Duitsland en volgden zijn dochters in grootvaders voetsporen. Het aanbod aan doeken werd uitgebreid met een drager. En daar gaan we het deze maandag over hebben.

De storchenwiege carrier is een halfbuckle, geschikt voor kinderen vanaf een kleine maat 50 tot 86. Dit komt overeen met een gemiddelde baby vanaf de geboorte tot 18 maanden. De breedte van het rugpand wordt aangepast door een band die ingewerkt is in de tailleband. Met behulp van laddergespen maak je zo het rugpand breder of smaller. De hoogte pas je aan door de ingewerkte band aan de zijkanten van het rugpand korter of langer te maken met behulp van andere laddergespen of door trekkoordjes bij oudere versies. En als laatste kan je ter hoogte van het halsje van je kindje de breedte van het rugpand ook nog aanpassen voor een optimale pasvorm. Er is een vast slaapkapje aan het rugpand dat je diagonaal kan gebruiken, of dat dienst kan doen als nekrolletje.

Voor jou als ouder zijn de schouderbanden en de tailleband zacht gevoerd. De schouderbanden zijn slank en kunnen niet uitgespreid worden. Wanneer je je kindje op de rug draagt kan je een borstriempje over de schouderbanden schuiven. De gesp waarmee de tailleband gesloten wordt is een veiligheidsgesp. Je hebt dus je beide handen nodig om deze open te krijgen. Door het ingewerkt versmalsysteem in de tailleband is de drager minder geschikt voor smalle mensen, doordat je de band ruimer maakt wanneer je kindje groter wordt.

Wat vinden we er zelf van: de stochenwiege is een fijne drager die vaak mooi aansluit aan het lichaam van ouder en kind. Niet iedere ouder is echter fan van een zachte tailleband. Fijn aan deze drager is dat hij meestal heel mooi passend te maken is voor echt kleine baby'tjes. Mocht de tailleband niet smal genoeg kunnen, of je geeft de voorkeur aan het knopen van de tailleband dan is er nog de ‘slim’-versie. Deze is hetzelfde, behalve dat hij geen gesp aan de tailleband heeft, maar een band om te knopen.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.