Week 34: Fidella fusion baby

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 18:39

Deze maandag een merk dat we nog niet besproken hebben. Fidella. Een Duitse producent die zijn doeken en dragers in Turkije laat maken. Alles is ecologisch geproduceerd, ze hechten veel belang aan het zo klein mogelijk houden van hun ecologische voetafdruk. Vandaag bespreken we de Fidella Fusion baby, een van hun fullbuckle dragers gemaakt uit zachte doekenstof.

Deze fusion baby past voor baby’s met een kledingmaat tussen 50 en 86. Voor een gemiddelde baby tussen geboorte en 18 maanden. Met trekkoordjes ingewerkt in het rugpand kan je zowel de breedte als de hoogte aanpassen en daarnaast kan je ook ter hoogte van het halsje aanpassen met een trekkoordje. Hierdoor kan de drager mooi aanpassen aan je baby. De schouderbanden kan je zowel onderaan het rugpand, als in het midden van het rugpand aanhechten. Voor kleine baby’s is een lage aanhechting aangenamer. Je vermijd zo druk op het ruggetje en creëert een mooiere bolling van de rug. Voor grotere baby’s en peuters is dan weer midden op het rugpand aanhechten beter voor jou als ouder en het volgt de ontwikkeling van de rug van je groter wordend kind waarbij het gewicht mooier verdeeld wordt.

Voor ouders heeft deze drager dun gevulde en hele zachte schouderbanden en tailleband. Waar de schouderbanden aanhechten aan het rugpand vind je PFA’s (Perfect fit adjuster). Met behulp van deze laddergespjes kan je de schouderbanden aanpassen naar jou wensen of noden. Aanspannen doe je (bij buikdragen) naar voor. Het is wel mogelijk om te kiezen waar op de schouderband je wil aanspannen. Hoog, aan de aanhechting met het gevoerde stuk schouderband, of liever halverwege. Door de klikgespen op de schouderbanden is het eventueel mogelijk de schouderbanden gekruist te dragen. 

Wat vinden wij ervan: Het is, door het gebruik van de hele zachte doekenstof van Fidella, een zachte drager die vriendelijk is voor het huidje van je baby (en jezelf). Hij is mooi aanpasbaar, zowel voor een kleine baby als voor de persoon die draagt. Niet iedereen is fan van de dunnere/zachte gevulde banden. Dat is dus zeker iets dat je moet testen voor je deze aankoopt.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.