Een nieuwe maandag, dus ook een nieuwe drager. Vandaag is de Ruckeli aan de beurt. Een Duitse drager die volledig in Europa wordt geproduceerd. Ontworpen door 2 papa’s voor papa’s. Maar mama’s kunnen er uiteraard ook prima mee dragen. Eerlijkheid, duurzaamheid en ergonomie zijn de belangrijkste peilers waarop deze drager ontworpen is.
De Ruckeli is een fullbuckle drager die past voor kinderen vanaf een goede maat 50 tot 86. Deze past dus voor een gemiddeld tot stevig kind vanaf de geboorte tot ongeveer 18 maanden. Het rugpand verbreden of versmallen doe je door meer of minder knoopjes vast te maken waar het rugpand aan de tailleband bevestigd is. Het rugpand verkorten of verlengen gebeurd dan weer door een schuifmechanisme bovenaan het rugpand. Een handigheidje bij de Ruckeli is wel dat het stuk waar de billetjes van je baby zitten, kan worden losgemaakt. Je kan dit dus apart wassen na een incidentje. Dit zorgt dat de drager minder snel slijtage oploopt. Er is ook nog een vast slaapkapje met uv-filteren een haakje waarmee je de ruckeli aan de kapstok kan hangen, mocht je dat willen.
Als ouder heb je de mogelijkheid je kind zowel op je buik, je rug als op je heup te dragen. Maar daarnaast kan je de hele drager ook oprollen en in het ingebouwde zakje op de tailleband steken. Zo creëer je een zitje voor je kind op je heup. Dit kan je uiteraard wel pas gebruiken als je kind al wat steviger zit en is uiteraard niet handenvrij, want je hebt 1 hand nodig om je kind tegen te houden. De Ruckeli komt in twee versies, een regular en een slim. Voor veel vrouwen is een regular wel te groot en veel mannen passen ook in een slim. De schouderbanden, die dun gevuld zijn, splitsen naar het einde toe in 2 uitlopers. Het ene deel klik je vooraf vastop de tailleband, het andere deel klik je vast tijdens het aandoen op het rugpand. Afhankelijk of je kiest voor buik- of rugdragen moet je wel de schouderbanden anders vastklikken. Hierdoor is snel wisselen tussen buik- en rugdragen minder evident
Wat vinden wij van deze drager: Het is een goed ontworpen drager met een mooie pasvorm. Dat hij door en voor mannen ontworpen is, merk je vooral eens je als vrouw met een wat grotere boezem wil gaan rugdragen, al is hij daarbij geen uitzondering. Door het splitsen van de schouderbanden, en de verschillende manieren om de schouderbanden te bevestigen bij verschillende draagwijzes, geeft hij een hele fijne drukverdeling, maar is daardoor niet de simpelste drager en durft al wel eens afschrikken.
- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -
Reactie plaatsen
Reacties