Week 32: Girasol Mysol

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 16:16

Vandaag gaan we met de Girasol Mysol op reis naar Duitsland, maar ook een beetje naar Guatemala. Girasol is een Duits bedrijf dat zijn stoffen laat weven en zijn doeken en dragers laat maken door wevers, ververs en naaisters in Guatemala. Alles word met de hand gemaakt en is volledig fairtrade. Girasol bestaat al bijna 40 jaar en bracht al in 2009 de Mysol op de markt. Het is een meh dai. Dat wil zeggen dat zowel de schouderbanden als de tailleband te knopen zijn. Je kan wel een andere tailleband aankopen met een klikgesp, zodat het een halfbuckle wordt. Verder bracht Girasol een tijdje terug ook de wrapmysol uit. Verschil met de Mysol zit hem in de schouderbanden.

De Mysol is geschikt voor kinderen tussen een klein maatje 56 tot en met 92. Dat komt overeen met een gemiddeld kindje tussen 1 maand en 2 jaar. De breedte van de drager pas je aan door  de stof met klittenband smaller te bevestigen op de tailleband. De hoogte kan je aanpassen door te wisselen tussen de 2 tunnels in het rugpand. Afhankelijk van de grootte van je kind steek je de tailleband in de bovenste (kleinste) tunnel, ofwel in de onderste, grootste, tunnel. Zo verkort of verlang je het rugpand in 1 beweging. Ter hoogte van de hals van je kindje is een trekkoordje waarmee je de bovenkant van het rugpand passend kan maken voor je kindje. Verder is er ook nog een slaapkapje.

Als ouder heb je weinig mogelijkheden van aanpassen. De meeste Mysols kan je aan beide kanten dragen. Zo kan je de drager aanpassen aan je kleding, of je goesting van de dag. De schouderbanden zijn zacht gevuld en kunnen niet uitgespreid worden. Ook de tailleband is zacht gevuld. De Mysol wordt geleverd in een bijpassend tasje zodat hij niet vuil wordt als je hem niet gebruikt.

 

Wat vinden we er zelf van: De Mysol is een eenvoudige drager die toch mooi aansluit bij veel ouders. Het is een heel eenvoudig systeem waardoor hij simpel in gebruik is. Het gebruiken van tunnels om het rugpand te vergroten of verkleinen is simpel maar doeltreffend en maakt dat de drager toch redelijk lang meegaat zonder dat je met veel samengepakte stof zit bij een zeer jonge baby.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.