Week 31: Minimonkey Twin Mesh

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 19:15

Vandaag is de tweelingdrager van Minimonkey aan de beurt. Minimonkey is een Nederlandse producent gevestigd in Amsterdam. De dame achter Minimonkey ontwikkeld kleine, handige en monkey-proof producten die het leven van ouders en kinderen makkelijker maken. De Twin mesh is een full buckle drager om 2 kinderen tot max 12 kg per kind, gezamenlijk te dragen, en volgt de canvas versie van de twin carrier op, die iets ruimer valt.

Deze mesh versie kan gebruikt worden vanaf een maatje 50 tot maat 86. Dit komt overeen met gemiddelde baby’s tussen geboorte en 18 maanden. Je moet er wel rekening mee houden dat een tweeling soms net een beetje kleiner geboren wordt dan gemiddeld. Het kan dus zijn dat jouw tweeling nog niet onmiddellijk vanaf geboorte hiermee gedragen kan worden, al passen de meeste kleintjes er heel snel mooi in. De positie van de kinderen pas je aan door beide rugpanden meer naar het midden, of meer naar je zij te verschuiven. Kleine baby’s plaats je meer naar je buik toe. Wanneer je tweeling groter wordt verhuist ieder kind meer richting je heup. Het is ook mogelijk kinderen van een verschillende leeftijd samen te dragen.

Als ouder is dit een drager die even oefening vraagt. Maar eens hij goed is afgesteld en je weet hoe hij werkt is het een heel fijne en makkelijke drager. Het mesh maakt de drager heel luchtig. Wat zeker in de zomer een groot voordeel is. De tailleband is katoen en redelijk soepel en zacht. Op je rug zit een kruis dat je kan aanpassen, en op maat maakt, afhankelijk van de persoon die draagt. Het mesh maakt de drager ook heel erg licht en compact op te bergen.

Wat vinden wij er zelf van: Dit is een heel fijne oplossing voor ouders met een tweeling of 2 kindjes met weinig leeftijdsverschil. Of het voor jou als ouder haalbaar is om 2 peuters samen op je buik/heupen te dragen is natuurlijk heel persoonlijk. Persoonlijk zou ik op een bepaald punt overschakelen naar 1 kind op de rug, 1 op de buik. Maar voor babytjes is dit zeker een heel mooie oplossing als je een doek knopen niet ziet zitten, zeker als je weet dat een tweeling gewoon een heel pak meer organisatie vraagt.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang.-

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.