Week 30: Ilmaha mei tai

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 18:13

Deze week bespreken we een drager die we de laatste tijd regelmatig zien voorbij komen op de sociale mediakanalen, namelijk de Ilmaha mei tai. Deze draagzak werd ontworpen door een duo moeder en dochter uit Nederland, die terug naar de basis willen met hun producten. Het woord Ilmaha betekent dan ook pasgeborene. 

Deze mei tai zoals ze hem zelf noemen is eigenlijk een halfbuckle, dat betekent dat je de tailleband dichtklikt met een gesp en dat de schouderbanden lange knoopbanden zijn. De drager is niet aanpasbaar en de hoogte-breedte verhouding is hier niet helemaal OK, hij is namelijk een stuk hoger dan hij breed is. Moeder en dochter hebben dan ook geen gedegen draagachtergrond en hebben hun ontwerp voor deze halfbuckle bijna volledig gebaseerd op de Mykay van Bykay. 

En daar loopt het dan ook fout, want die laatste knoop je op een speciale manier (fwcc style) en gaat ongeveer mee van newborn tot maat 74, echt een drager voor de kleintjes dus, terwijl de Ilmaha volgens de ontwerpers van newborn tot ongeveer twee jaar meegaat. Wij denken er echter anders over en moeten na passen en proberen besluiten dat hij pas past vanaf ongeveer een goede maat 56, en dit mits het aanpassen van onze knooptechnieken en bij maat 74 ongeveer zijn maximum capaciteit wel bereikt heeft.

Ook het stikwerk is niet helemaal netjes en de verstevigende X boksen ontbreken. Verder is de gesp merkloos (dus geen testwaarden) en is er geen keurmerk dat de draagkracht van deze drager ondersteunt. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen dat zowel de communitiy van draagzakmaaksters als draagconsulenten een beetje terughoudend zijn over deze drager, en vooral de veiligheid ervan. 

Wat vinden wij er zelf van: om deze drager netjes te laten passen is een behoorlijke portie ervaring vereist. De maatvoering en het stikwerk zijn van mindere kwaliteit en de drager is eigenlijk gewoon een kopie. Er werden verder ook geen geteste materialen gebruikt.

- Iedere drager heeft een ander pasmodel, en ieder persoon heeft een andere lichaamsbouw. Passen is dus cruciaal voor je iets koopt.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.