Week 29: Didymos DidySnap

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 17:13

Vandaag gaan we nog een keer naar Duitsland en bespreken we de Didysnap. Deze fullbuckle drager is ontworpen door Didymos, een van de oudste draagdoekenmerken in Europa. 

De Didysnap is hun fullbuckle drager die meegroeit met je kindje, van newborn tot toddler, ongeveer van een stevige maat 50 tot maat 92. 

De drager is volledig gemaakt uit draagdoekenstof, dus lekker soepel en luchtig. Het is een verstelbare draagzak, die in de breedte aanpasbaar is doormiddel van een tunnel waar de tailleband in loopt en waarbij je de stof dus gewoon bij elkaar schuift zover als nodig. Voor de echte kleintjes kan hij ook nog met een koordje versmald worden.

De drager is niet aanpasbaar in de hoogte, maar er zitten elastieken in de zijkant en door de schouderbanden te klikken onder de billetjes komt je kindje hoger in het rugpand te zitten zodat de drager wat verkleint. De tailleband is tamelijk stevig gevuld en loopt volledig recht.

De schouderbanden zijn redelijk breed, bevatten bovenaan PFA's (perfect fit adjusters of laddergespjes die de lengte kunnen inkorten) en kan je in 2 richtingen aanspannen, al moet je soms even goed kijken hoe. Bovendien kan je bij kleine baby'tjes dus de banden klikken onder de billen. Bij groter kindjes kies je voor de gespen halverwege het rugpand. De schouderbanden kunnen zowel recht als gekruist gedragen worden en hebben nog een extra verschuifbaar stukje padding dat het comfort extra verhoogt.

Het slaapkapje/neksteun kan ook nog gebruikt worden om de lengte van het rugpand iets te vergroten.

Wat vinden we er zelf van: het is een fijne drager, niet te ingewikkeld om aan te passen, al is het anders klikken van de schouderbanden niet direct voor iedereen duidelijk. Bij het verbreden van het rugpand door uit te schuiven over de tailleband in de tunnel kan de stof niet vastgezet worden, waardoor die wel de neiging heeft om te gaan ronddraaien. Een draagzakmaakster kan daar indien gewenst bijkomend klittenband op bevestigen.

Niet vermeld op de webpagina, maar wel een optie is om de drager om te vormen tot onbuhimo. De tailleband is namelijk volledig te verwijderen en het stukje dat onder de billen klikt kan je losmaken om dan de schouderbanden in de tunnel vast te klikken.  

 

- Iedere drager heeft een andere pasvorm en iedereen heeft een ander model. Ga dus zeker eerst passen voor je koopt. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.