week 28: Kokadi Onbuhimo toddler

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 16:43

Vandaag een type drager dat we nog nooit besproken hebben. Het is dan ook een minder bekende type ergonomische drager.

De onbuhimo vind zijn oorsprong in Japan. Het is een full buckle drager zonder tailleband. Hij is hoofdzakelijk bedoeld om mee op de rug te dragen. Door zijn specifieke vorm zonder tailleband en daarbij horende aanhechting van de schouderbanden is dit type drager voornamelijk bedoeld voor stevige, peuters en kleuters, kindjes die los kunnen lopen. Deze onbuhimo is van Kokadi. Een modieus Duits merk.

Een onbuhimo aandoen is even oefenen. Je doet het rugpand over de rug van je kind. Je kind steekt door iedere schouderband 1 been. En dan gaat de drager samen met het kind naar je rug. Dit vraagt uiteraard een bepaalde mate van ontwikkeling van je kindje, er komt veel coördinatie en controle van de spieren van de rug bij kijken.

Deze drager is geschikt voor kinderen tussen kledingmaat 68/74 tot en met 86. Dus voor een gemiddeld kind tussen 6 en 18 maanden. De drager kan niet in breedte of hoogte aangepast worden. Er is wel een slaapkapje vast bevestigd aan de drager.

Voor ouders is deze drager ook vrij basic. Je spant de schouderbanden naar achter aan en er zijn PFA’s (perfect fit adjuster) aan de aanhechting met het rugpand. Dat zijn laddergespjes waarmee je de positie van je schouderbanden kan aanpassen.

Wat vinden we er zelf van: omdat een onbuhimo  geen tailleband heeft, draag je al het gewicht op je schouders. Het voelt dus veel meer aan als een rugzak. Mooi passend, en goed afgesteld zijn, is zeker een vereiste om comfortabel te zitten. Maar voor veel mensen is een onbuhimo eerder zwaar dragen. Door het gebrek aan tailleband vinden zwangere vrouwen hem vaak wel fijner zitten dan een traditionele drager. Ze hebben dan geen druk op hun buik of ribben van de tailleband. Overweeg je een onbuhimo, zorg dan zeker dat je eerst past voor je een koopt en test verschillende merken uit. De draag-o-theek heeft er 5 in haar aanbod.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.