Week 25: Lupilu drager (lidl drager)

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 13:40

Soms vind je bij goedkope ketens ook dragers. Zijn die dan wel ergonomisch? Zijn die wel veilig? Is het een verstandige keuze deze te kopen? Vandaag bekijken we de Lupilu ‘marsupi-look-a-like’ van Lidl. Het is een full buckle zonder gespen. Enkel met klittenband.

Deze drager past voor baby’s tussen een maatje 50/56 en 74. Dus voor een flinke gemiddelde baby vanaf de geboorte tot 9 maanden. De drager wordt geleverd met een verkleinbandje. Dat heb je nodig voor wanneer je baby nog zeer klein is. Het rugpand kan je bovenaan omslaan. Als je baby nog klein is zet je de bovenrand op het kleinst, groeit je baby zet je de bovenrand omhoog zodat je baby ondersteund blijft tot in de nek. Dit flapje gebruik je bij kleine baby’s niet als slaapkapje. Dan riskeer je dat er niet genoeg verse lucht bij je baby komt en dat er rebreathing ontstaat (baby ademt zijn eigen uitgeademde lucht terug in. Daar zit steeds minder zuurstof in.).

Als ouder heb je weinig tot geen aanpasmogelijkheden. Het bevestigen van de schouderbanden is redelijk omslachtig. Je moet de banden eerst door lusjes halen en dan in de juiste volgorde bovenop elkaar plakken. De drager komt in maten voor de dragende ouder. Maar deze vallen zeer groot. Voor magere tot gemiddeld slanke ouders zal zelfs de kleinste maat (S-M) mogelijk te groot zijn. De grootste maat (L-XL) valt dan weer zeer groot, waardoor hij ook nog past voor stevigere ouders. Vooral de lengte van de schouderbanden is het probleem, die zijn verhoudingsgewijs veel te lang. Deze drager past enkel op de buik, en je kruist de schouderbanden op je rug.

Wat vinden we er zelf van: Hij is heel goedkoop en gemaakt van katoen. Dus geen synthetische materialen tegen het tere huidje van je baby. Dat zijn zeker pluspunten. Doordat het een artikel uit hun tijdelijk aanbod is is hij niet altijd beschikbaar. Als drager is het zeker niet de slechtste op de markt. Je krijgt een kindje er redelijk ok in gepositioneerd. Al is echt mooi in een M-houding krijgen niet zo evident. De handleiding toont dat face-forward ook kan. Dat raden we echter heel erg af bij deze drager. Het is een goedkoop afgietsel van de bekende Marsupi, bijna een exacte kopie, alleen niet helemaal even goed.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.