Week 23: KiBi

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 18:28

Deze week bekijken we de Tsjechische drager Kibi. Sinds het uitkomen van deze meegroeidrager zijn er al een aantal aanpassingen gebeurd, de laatste onder de naam Evo 2. 

Kibi is een fullbuckle drager met veel aanpasmogelijkheden. Hij is geschikt voor kinderen tussen een kledingmaat 62 en 104/110. Dus voor een gemiddeld kind tussen 3 a 4 maanden en 4 jaar. Zo een groot verschil in maat maakt dat er ook veel aangepast kan worden. Aan de tailleband kan het rugpand van de Kibi door middel van drukknopen smaller of breder gemaakt worden. Daarnaast is er ook nog een trekkoordje om de zitting nog meer aan te spannen. De tailleband zelf heeft op sommige plaatsen geen vulling, wat handig is als je zoveel gaat versmallen. De hoogte van het rugpand is aanpasbaar op 2 plaatsen. Aan de onderkant door middel van laddergespen en webbing (band) die mooi weggewerkt is in het rugpand. De 2de aanpasmogelijkheid is bovenaan, met de aanhechting van de schouderbanden. Daar kan je het rugpand korter of langer maken door de stof over de schouderband naar beneden of naar boven te schuiven en met behulp van een (ook weer netjes weggewerkt) metalen haakje en ingewerkte lussen vast te zetten. Bovenaan het rugpand zit ook nog een slaapkapje dat je in het rugpand weg kan stoppen.

Als ouder kan je kiezen om de schouderbanden recht of gekruist te dragen. Een laddergesp (PFA of Perfect Fit Adjuster) ter hoogte van het rugpand helpt met de positie van de schouderbanden. Je spant de schouderbanden aan in 1 richting. Bij buikdragen is dat naar achter. Zowel de gespen van de schouderbanden als de gespen van de tailleband zijn veiligheidsgespen. Je kan ze dus op slot zetten.

 

Wat vinden wij er zelf van: wanneer je deze gebruikt bij kleine baby’s is er heel veel stof die samenzit tussen de beentjes en op het ruggetje. Dit is niet altijd zo fijn en kan, wanneer de stof slecht zit drukpunten geven. Ook zijn er kindjes die de drukknopen wat vervelend vinden zitten thv de beentjes. De vele aanpasmogelijkheden maken dat hij op maat te maken is voor veel ouders en dat hij lang kan gebruikt worden, maar maken dit ook best een ingewikkelde drager. Dit schrikt dan weer sommige ouders af. Als een van de eerste aanpasbare dragers is er wel goed nagedacht over design.

     

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.