Week 22: Limas Flex (Stokke)

Gepubliceerd op 31 mei 2021 om 17:59

Een nieuwe maandag, een nieuwe drager die we uit onze kast halen. De Limas Flex. Limas is een redelijk nieuw Duits merk. Ze hebben 3 dragers, ring slings en draagjassen en -truien. We bespraken een tijdje geleden de Limas Plus, en vandaag is de fullbuckle uit hun assortiment aan de beurt. Ondertussen is Limas overgenomen door Stokke, wat een grote stap vooruit is in de richting van eregonomisch dragen. 

Deze past mooi voor kinderen tussen een stevige maat 56/62 en maat 98/104. Dat komt overeen met een gemiddeld kind rond ongeveer 2 maanden en 3/4 jaar. Het rugpand is aanpasbaar in de breedte door middel van klittenband in de tailleband. In de hoogte wordt het rugpand aangepast met behulp van laddergespjes ter hoogte van de aanhechting met de schouderbanden. De schouderbanden kan je zowel in het midden van het rugpand als aan de onderkant van het rugpand bevestigen. Dat laatste is zeer fijn bij heel jonge baby’s. De Limas Flex heeft een afneembaar slaapkapje.

Ook als ouder heb je wat mogelijkheden om aan te passen. De positie van de schouderbanden op je schouders kan je aanpassen met behulp van PFA’s (laddergespen aan de aanhechting met het rugpand die perfect fit adjuster genoemd worden). Ook de keuze om de schouderbanden in het midden van het rugpand, of onder aan het rugpand te laten aanhechten kan voor de drager zeer fijn zijn. De schouderbanden zijn in 1 richting aan te spannen. Bij buikdragen span je naar voor aan. Een bijzonderheid aan deze drager is dat je hem ook als onbuhimo kan gebruiken wanneer je de tailleband er uit haalt. Een onbuhimo is een ergonomische drager zonder tailleband die zijn oorsprong vind in Japan en een echte typische rugdrager is voor kindjes die voldoende sterk ontwikkeld zijn in de rugspieren en wervelkolom (los stappen).

Wat vinden wij van deze drager: Het is een fijne drager met zachte schouderbanden die niet al te dik zijn. De verschillende aanpasmogelijkheden maken dat hij voor meerdere mensen fijn zit. Hij wordt gemaakt van doekenstof en komt in verschillende printjes. De klikgespen maken dat je de schouderbanden ook gekruist kan dragen, dit is echter niet standaard mogelijk omwille van moeilijk te bereiken, iemand moet ze voor je inklinken, of je moet de drager als het ware aandoen als een trui.

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang.-

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.