week 21: Manduca

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 17:47

Manduca is een Duits merk dat al vele jaren op de markt is. Deze drager, zoals hij oorspronkelijk ontworpen werd, is nog steeds op de markt, al kreeg de laatste versie van deze drager de naam Manduca First. Alle versies van deze originele manduca zijn heel gelijkaardig. Het merk breidde de laatste jaren wel flink uit en bracht naast de Manduca duo en de Manduca twist ook de Manduca XT uit, wat eigenlijk de verbeterde versie is van de original.

Deze Manduca is een fullbuckle drager. Zowel aan tailleband als aan schouderbanden werk je met gespen.

De Manduca original/first komt met een ingenaaid verkleinbroekje. Dit was een eerste systeem op de toenmalige markt waardoor hij al bruikbaar zou zijn vanaf zeer klein (maatje 50). Op dat moment zitten de voetjes wel in de drager en daar zijn we geen voorstander van, omdat dit onder andere een sta-reflex kan uitlokken. Bovendien is er een stukje maatvoering waarbij je kind te groot wordt voor het broekje maar nog te klein is voor gebruik zonder. Een veel beter alternatief is de apart verkrijgbare size-it en ellipszip-in te gebruiken om de drager te verkleinen en het model te verbeteren voor een kleine baby. Met deze size-it is de drager bruikbaar vanaf een maat 56. Vanaf een maat 68 is hij dan bruikbaar zonder size-it. En blijft hij bruikbaar tot ongeveer maat 92. Dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen 3 maanden en 2 jaar. Deze drager heeft een uniek systeem om het rugpand te verkorten of verlengen. Door een rits die dwars over het rugpand loopt open te ritsen maak je het rugpand langer. En daar zijn ook leuke zip-ins voor gemaakt om jouw drager te personaliseren. Om te vermijden dat de zijkanten gaan open gapen kan je dan weer een apart verkrijgbaar ellipsvormig tussenstuk erin ritsen (zwarte stukje op de foto’s) voor de allerkleinsten als je het size-it verkleinbandje gebruikt.

Voor ouders heeft deze drager een stevige, gecurvde voorgevormde tailleband en dik gevulde schouderbanden. Bij de aanhechting van de schouderbanden met het rugpand zitten laddergespen (PFA of perfect fit adjuster genoemd) om de positie van de schouderbanden aan te passen. Deze zijn beperkt aanspanbaar in 2 richtingen. 

Wat vinden we er zelf van: De stevige tailleband met typische curve is iets dat je echt moet passen. Ook de ietwat robuustere schouderbanden zijn niet fijn voor iedereen. Hij voelt ook best stevig aan door het gebruikte canvas materiaal. Als deze drager jou past is dit wel een hele fijne drager. Een voordeel is wel dat hij makkelijk 2de hands te vinden is voor soms kleine prijsjes, al moeten we daar zeker de kanttekening bij maken dat deze drager jammer genoeg wel vaak nagemaakt is. Vraag dus steeds om een aankoopbewijs of raadpleeg de site van manduca zelf als je wil weten of jouw drager een authentieke Manduca is.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.