Week 20: Ninna Carrier

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 11:43

Vandaag bespreken we iets nieuws en zelfs een beetje mysterieus, namelijk de Ninna carrier. Dit is een compleet nieuw merk, de eerste testtours zijn nog maar net gestart, en wij hadden het geluk om al een van de allereerste te zijn om te mogen testen.

Ninna carrier is afkomstig uit Polen, maar veel meer levert een rondje Google nog niet op. Wat wel vast staat, is dat alle testdragers gemaakt zijn uit doekenstof van het Poolse draagdoekmerk Luluna slings. 

Deze tester is een halfbuckle. Dus een drager met een gesp aan de tailleband en knoopbanden aan de schouders. De drager heeft een hele zachte tailleband en zacht gevulde schouderbanden. De schouderbanden zijn niet uitspreidbaar, dus je kan ze jammer genoeg niet gaan gebruiken voor extra steun ter hoogte van de billen.

Volgens de producent past deze voor kinderen tussen maatje 74 en maatje 92. Hier maken we graag een kanttekening bij, de breedte van de zitting doet vermoeden dat deze drager voor een kindje in een maat 74 nog te groot is. Hij zal beter passen voor een kind tussen maat 80 en maat 98. Het kind op de foto's draagt maat 98 en past er nog best mooi in. Volgens ons dus beter voor een gemiddeld kind tussen 1 en 3 jaar. De drager is niet aan te passen. Niet in de breedte, en niet in de hoogte. Er is een afneembaar slaapkapje.

Voor de ouders is er ook geen aanpasmogelijkheid. 

Wat vinden we er zelf van: het is een zeer basic drager, heel simpel in gebruik. Dat is altijd fijn voor beginnende draagouders. Hij is niet aanpasbaar in de breedte en hoogte. Dit maakt dat hij beperkter bruikbaar is. Aan de zijkanten gaapt hij wel een tikje open. Doordat hij bedoeld is voor peuters met een al stevigere rugspierontwikkeling is dat een minder groot probleem. Maar het oogt niet zo mooi. De zachte doekenstof van Luluna slings die gebruikt wordt is zeker een groot pluspunt, ook de grote verscheidenheid aan patronen en kleuren is een meerwaarde. Het stiksel van de drager is tamelijk slordig, en de zitting is in verhouding breder dan de hoogte, wat maakt dat hij tamelijk snel kort komt als je niet mooi positioneert. Door de zachtere tailleband heb je snel dat het gewicht van je kindje deze wat mee om laat plooien.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.