Week 18: Isara The One

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 17:11

Vandaag hebben we het over Isara. Een Roemeens merk dat al vele jaren dragers en doeken maakt. Enkele jaren geleden brachten ze The One uit. Een drager die past voor ieder kind, en voor iedere drager zoals ze zelf zeggen.

Het is een full buckle drager. Dus enkel gespen. Hij is geschikt voor kinderen tussen een maatje 50 tot en met 116. Passend voor een gemiddeld kind vanaf de geboorte tot een heel eind in de kleuterjaren, of zelfs begin lagere school. De breedte van het rugpand pas je aan door het te versmallen ter hoogte van de tailleband. Daar wordt hij met klittenband vastgezet. Wanneer het rugpand op zijn breedst staat kan je nog verbreders vastmaken aan de tailleband en het rugpand waardoor de drager nog langer mee gaat. De hoogte van het rugpand pas je aan met behulp van laddergespjes bovenaan het rugpand.

Als drager kan je de schouderbanden op 4 plaatsen aanpassen en aanspannen afhankelijk van jou behoeften. Om te beginnen zijn er de laddergespjes ter hoogte van de aanhechting met het rugpand (PFA of perfect fit adjuster). Die je toestaan te bepalen hoe de vulling van de schouderband op je schouders en rug komt te liggen. En dan zijn er 3 aanspanmogelijkheden voor de schouderbanden. Bij buikdragen 2 voorwaarts, namelijk de laddergesp onderaan de gevulde schouderband, en aan de klikgesp op de webbing, welke je ook naar achteren kan aanspannen. Het is ook mogelijk de schouderbanden te kruisen over je rug bij buikdragen.

De doekenstof die Isara gebruikt is aangenaam en zacht, en de The One komt dus ook in allerhande mooie printjes, alsook in een canvas versie. De drager zelf voelt eerder licht aan, ook de breedte van de schouderbanden is aan de smallere kant.

Wat vinden we er zelf van: wel, laten we beginnen met wat Isara er zelf over zegt. Een drager die voor ieder kind past. Hij heeft inderdaad een heel groot bereik.. Maar al die stof die het kind met een maatje 116 nodig heeft moet je wel wegkrijgen onder de billetjes van een kleine baby. Dit kan voor drukpunten zorgen bij het kindje. Maar met de nodige zorg bij het in de drager plaatsen van je baby kan je dit wel heel erg beperken en krijg je hem dus ook mooi passend voor een gemiddelde newborn. Voor een groter kind wordt het rugpand wel snel aan de korte kant. Een drager voor iedere ouder is het 2de deel van hun uitspraak. Hij is zeer goed aanpasbaar, dat maakt dat hij inderdaad mooi aanpassend te krijgen is voor zeer veel ouders. Maar het vraagt ook kennis en ervaring om hem mooi af te stellen en veel mensen worden wat afgeschrikt door de hoeveelheid gespen en verstelmogelijkheden. Dit is geen drager die makkelijk door verschillende dragers gelijktijdig gebruikt kan worden, want dat betekent dat je steeds opnieuw de hele drager gaat moeten afstellen. Het is dus eerder een ingewikkelde drager, en ondanks het feit dat hij erg aanpasbaar is, heeft hij ook een heel typisch pasmodel dat toch niet voor iedereen goed zit.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang. -

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.