Week 17: Emeibaby baby

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 15:39

Wereldwijd vind je producenten van dragers en doeken. Maar we blijven graag dicht bij huis en dus zijn veel van de dragers die we bespreken van Europeese afkomst. Zo ook de drager van vandaag. Emeibaby is een Oostenrijks merk.

Vandaag bekijken we de full buckle babyversie, Emeibaby baby (niet te verwarren met de nieuwere versie Emeibaby Easy). Een drager geschikt voor baby’s tussen maatje 44-50 en 86. Dit komt overeen met een gemiddeld kind tussen pasgeboren en 18 maanden. Emeibaby combineert de voordelen van een geweven doek met de voordelen van een drager. Door aan de aanhechting van de schouderbanden met het rugpand aan de zijkant van het rugpand ringen en een extra baan doekenstof te integreren creëren ze veel laterale steun. Dit is vooral voor zeer jonge baby’s een zeer fijne meerwaarde. Met deze horizontale stofbaan kan je ook de zitbreedte van het rugpand traploos aanpassen.

Hoewel het vaak als ingewikkeld bestempeld wordt, omdat het er wat onoverzichtelijk uitziet met de extra stof, is het systeem ingenieus en fijn aanpasbaar aan de kledingmaat van het kindje. En eens je door hebt wat je moet doen, is er niets ingewikkelds meer aan.

Aan de bovenrand van het rugpand kan je de wijdte een beetje aanpassen zodat er meer of minder ruimte gecreëerd kan worden. Het slaapkapje kan je bij sommige versies opbergen in een voorziene opening aan de bovenrand van het rugpand of oprollen en vastzetten. Zo ontstaat een nekrolletje.

Als ouder span je bij buikdragen naar voren aan en er zijn laddergespjes (PFA of perfect fit adjuster) voorzien op de aanhechting tussen schouderband en rugpand waardoor je de positie van het gevulde deel van de schouderbanden kan gaan aanpassen aan je eigen wensen.

De tailleband heeft ook een typische gebogen vorm.

Wat vinden wij ervan: Het is een systeem dat het kind een gevoel geeft gedragen te worden in een geweven doek. Het materiaal is ook doekenstof. De laterale steun is zeker bij heel jonge baby’s fijn en geeft je als ouder een veilig gevoel, en het maakt dat dit een van de allereerste full buckle dragers op de markt was waarbij je ook een wat kleinere newborn ergonomisch en perfect ondersteund kan dragen. Helaas is de nieuwere Emeibaby Easy dat niet meer, deze past doordat het systeem met de aanhechting van de tailleband veranderd is, slechts pas vanaf maat 56. Het is wel even oefenen om deze drager om te doen en af te stellen. De ringen moet je eens de juiste maat is ingesteld wel niet meer aanpassen de volgende keer. De gespen staan tamelijk hoog op de schouderbanden waardoor niet iedereen aan de webbing (het koord waarmee je aanspant) kan om de schouderbanden aan te spannen of los te maken, al kan je dit probleem ondervangen door de PFA's losser te zetten.

 

- Iedere drager heeft een pasvorm. En ieder persoon is anders. Niet iedere drager past voor iedere persoon. Daarom is goed passen voor je een drager koopt van groot belang.-

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.